Biryani Baharatı
Hindistan’da zengin malzemesiyle bilinen bir pirinç pilavıdır biryani. Bu tarif mükemmel bir dengeyle baharatların, pirincin ve etin birleşmesinden ortaya çıkar. En büyük sırrı ise ona karakter ve sihir katan birinci sınıf bir baharat karışımında saklıdır.
Biryani baharatı, bu tarife hayat veren temel bileşenlerinden biridir ve ona tüm tatlarını verir. Bu baharat karışımı genellikle Hint mutfağına özgü olan ve geniş bir yelpazede farklı tatlar sunan çeşitli baharların harmanlanmasıyla hazırlanır. Karışımda bulunan her bir baharat tarife karmaşık, zengin ve benzersiz bir katkı sağlar.
Biryani Baharatı Nedir?
Hayfene’nin gramajlarını ayarlayarak harmanlandığı biryani baharatı; kişmiş, zerdeçal, kimyon, sarımsak, karanfil, defne yaprağı, soğan, nane, zencefil, kakule ve hardal bulunuyor. Özel yemeklere uygun olarak özenle harmanlanan bu baharat karışımı ile farklı tariflerde denenebilir.
Biryani baharatının temel bileşenlerinden biri kişniş tohumudur. Tarife hafif ve taze bir tat katarak diğer baharatlarla mükemmel bir uyum yakalar. Zerdeçal, kimyon, karanfil, nane, zencefil, kakule ve defne yaprağı ise has baharat lezzetini tarife kazandırır. Sarımsak, soğan ve hardal ise çeşni aromasını tamamlar.
Biryani Baharatı Nasıl Kullanılır?
Birçok tarife biryani baharatı katabileceğiniz gibi popüler olan yemekler listesinde biryani, iç pilav ve ciğerli iç pilav bulunuyor. Biryani baharatı, tarifin ana baharat karışımı olarak kullanılır. Pirinç, et veya sebzelerle birlikte bir tencereye eklenir. Bu aşamada biryani baharatı da eklenir. Baharatlarla birlikte pişince malzeme içine baharatın zengin aromasını alabilir.
Patates, havuç, bezelye, kabak gibi sebze karışımlarını pişirirken baharat direk eklenebilir. Sebzeler sotelendikten sonra biryani baharatı ekleyerek tatlarını zenginleştirebilirsiniz.
Sade ama baharat lezzetiyle karışmış pilav yaparak farklı bir tatif ortaya çıkarabilirsiniz.
Salata soslarına ve çorbalara da yine biryani baharatını ekleyebilirsiniz.
Etleri marine ederken yine biryani baharatı tercih ederek tarifinizi farklılaştırabilirsiniz.
Unutmayın biryani baharatı lezzetli bir deneyim sunarken aynı zamanda tüm tariflere karakteristik bir tat katar. Sizin de tariflerinizin püf noktası bırakın biryani baharatı olsun.
Biryani Baharatının Faydaları Nelerdir?
Biryani baharatı aroma bakımından zengin olduğu kadar faydası bakımından da oldukça zengindir. Bunun sebebi ise karışımda birbirinden şifalı baharatların bir arada olmasıdır.
Kişniş tohumu ve diğer baharatlar sindirim enzimlerini desteklediği için mide ve bağırsak hassasiyetine iyi gelebilir,
Metabolizmayı hızlandırır ve daha etkili bir şekilde kalori yakmayı destekleyebilir,
Bağışıklığı içerdiği baharatlar sayesinde destekleyebilir. Özellikle mevsim geçişlerinde direnci düşen bedenin direncini yükseltebilir.
Biryani Baharatı Nasıl Saklanır?
Biryani baharatı satın aldığınız Hayfene şişesinde saklanabilir. Daha büyük gramajlarda aldıysanız hava geçirmeyen kapaklı cam bir şişeye aktararak baharatınızı tutabilirsiniz. Ürünün direk güneş ışığı alan cam önü, masa üstü ya da tezgahta bekletmek yerine kuru ve serin olan dolap içlerini tercih edebilirsiniz.
Baharatlar bayatladığında kendilerine has özel aromalarını kaybederler. Kullandığınız tariflerde baskın bir lezzet oluştururken bayatlamış bir baharat bu lezzeti oluşturamaz. Bu sebeple ürünü saklama koşullarına uygun saklarsanız üzerinde yazan son kullanma tarihine dek afiyetle tüketebilirsiniz.
Biryani Baharatı Fiyatları Nedir?
Baharat fiyatları tek bir baharat olduğunda ya da biryani gibi karışık baharat olduğunda farklı fiyatlarla satılıyor. Biryani baharatının fiyatı ürünün miktarına ya da ambalajına göre farklılık gösteriyor.
Ürünü almak için öncelikle sepete ekleyin ve Hayfene güvencesiyle hızlıca satın alın. Sizin de mutfaklarınız ve tarifleriniz baharatsız kalmasın!
Biryani Hakkında Sık Sorulan Sorular
1-Biryani baharat nedir?
C- Biryani baharat, Güney Asya mutfağında özellikle pirinçle yapılan bir yemek olan "biryani"nin lezzetini artırmak için kullanılan bir baharat karışımıdır.
2- Biryani Baharatı hangi yemeklerde kullanılır?
C- Biryani baharatı, Türk mutfağında bulunan içli pilavlara, köfte ve kebap karışımlarına, özellikle tavuk yemeklerinde çok kullanılır.
3- Biryani baharatı içindekiler?
C- Biryani baharatı içindekiler; Kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak, karanfil, defne yaprağı, soğan, nane, zencefil, kakule, hardal