Hayfene

Acı Badem Yağı - 100 ml

124,90 TL
200 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Kolay İade Garantisi
Güvenli Ödeme Sistemi
Stok Kodu: 1979
Stok Durumu: Stokta Var
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Acıbadem Yağı

    Diğer İsimleri

    Acı Badem Yağı

    Menşei

    Türkiye

    İngilizce Adı

    Bitter Almond Oil

    Botanik Adı

    Oleum Prunus amygdalus var. amara

    Badem Nedir? Acı Badem Yağı Nedir?

    Acı Badem YağıBadem (Prunus Dulcis), gülgiller familyasından ve anayurdu Asya’nın güneybatısı olan bir ağaç ve bu ağacın tohumları olarak tanımlanabilir. Badem ilk olarak İran, Türkiye, Suriye ve Filistin’de yetiştirilmiş buralardan da Yunanistan, Kuzey Afrika, İtalya ve İspanya’ya, sonraki dönemlerde ise Kuzey Amerika’ya götürülmüştür.
     
    Özellikle Kaliforniya’da 1940 yılından sonra badem yetiştiriciliğinde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Badem, acı badem ve tatlı badem olmak üzere ikiye ayrılır. Acı badem genellikle badem yağı çıkarmak amacıyla kullanılır.
     
    Tatlı badem ise 28–48° güney enlemlerdeki elverişli bölgelerde yaygın olarak yetiştirilir ve bazı yörelerde şeftaliyle melezlenir. Acı badem yağı üretmek için kullanılan yöntem soğuk pres yöntemidir.

    Acı Badem Yağının Faydaları Nelerdir?

    -Öksürük gidermeye yardımcı olur.
    -Stres oluşumunu engller.
    -Rahatlatıcı bir etkisi vardır.
    -Kronik yorgunluklara iyi geldiği söylenir
    -Mideyi korumada yardımcı olur.
    -Acı badem kremi ise cilt kuruluğunu önler. Bunun yanı sıra ciltte çatlak oluşumunu engeller.

    Acı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

    Makaron ve acıbadem kurabiyelerinin yapımında kullanılabilir. Kozmetik amaçlı olarak kuru ve çatlak ciltlerin bakımında nemlendirici özelliği nedeniyle tercih edilir.
Benzer Ürünler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.