Hayfene

Ceviz Yağı - 100 ml

84,90 TL
100 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Kolay İade Garantisi
Güvenli Ödeme Sistemi
Stok Kodu: 2071
Stok Durumu: Stokta Var
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Ceviz Yağı

    Diğer İsimleri

    -

    Menşei

    Türkiye

    İngilizce Adı

    Walnut Oil

    Botanik Adı

    Oleum Juglans regia

    Ceviz Yağı Nedir? Ceviz Yağı

    Ceviz, Karpat Dağları’ndan Türkiye, İran, Irak, Afganistan, Güney Rusya, Hindistan, Mançurya ve Kore’ye kadar uzanan geniş bir bölgenin tabii bitkisidir. Anadolu’da yaşayan insanların en az 3000 yıldır bu bitkiyi tanıdıkları ve faydalandıkları bilinmektedir. Ceviz Yağı ise cevizlerin soğuk pres yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilir.

    Ceviz Yağının Faydaları Nelerdir?

    Ceviz, binlerce yıldır insanlar tarafından bir çok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır; yağ ve protein yönünden badem ve fındıktan daha zengindir. Hazım bozukluğunu giderir, müzmin öksürüğü keser, göğüs ve nefes borusu ağrılarına iyi gelir, dişlerin kararmasını önler. Şeker ve balla karıştırılıp yendiğinde enerji verir. Mide hareketini ve safrayı önler; ishale karşı son derece faydalıdır. Ceviz bileşiminde doymamış yağ asitleri ihtiva ettiğinden, insan sağlığına zararlı kolesterol birikimlerini engeller ve damar sertliğini önler.

    Ceviz Yağı Nasıl Kullanılır?

    Salatalarda, balığı tatlandırmak için, makarna soslarında kullanılabilir. Kozmetik olarak kuru ciltlerin bakımında, güneş banyosu sonrası cildin nem dengesinin sağlanmasında, bronzlaşmak amacıyla ve cildin bronz rengini daha uzun süre koruması amacıyla kullanılır. Ceviz yağı cildinizin onarımı ve nem dengesini sağlamasına yardımcı olur. Tüm kabuklu yemişlerin yağı gibi ceviz yağı da aynı zamanda protein açısından zengindir ve saç bakımında kullanılabilir. Saç derisini canlandırırken ölü hücrelerden arındırarak saç derinizin sağlıklı olmasını sağlar. Böylece kepeğe karşı etkili , güçlü ve dökülmeyen saçlara kavuşabilirsiniz.
Benzer Ürünler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.