Hayfene

Kayısı Çekirdeği Yağı - 100 ml

79,90 TL
100 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Kolay İade Garantisi
Güvenli Ödeme Sistemi
Stok Kodu: 2817
Stok Durumu: Stokta Var
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Ürün Adı

    Kayısı Çekirdeği Yağı

    Diğer İsimleri

    Kayısı Yağı

    Menşei

    Türkiye

    İngilizce Adı

    Apricot Kernel Oil

    Botanik Adı

    Prunus armeniaca'dan elde edilmektedir.

    Kayısı Çekirdeği Yağı Nedir?

    Kayısı çekirdeği yağı, kayısı meyvesinin çekirdeklerinin soğuk preslenmesi ile elde edilen hafif ve kokusuz bir yağ çeşididir. Kayısı çekirdeği yağının içeriğinde A, C ve E vitaminleri, omega-3, omega-6 ve omega-9 bulunur. Kayısı çekirdeği yağının faydaları şunlardır; hücre yenilenmesine ve cilt hastalıklarının tedavisine yardımcı olabilir.

    Kayısı Çekirdeği Yağı Nerelerde Kullanılır?

    Kayısı çekirdeği yağının genellikle alternatif tıp, güzellik ve kozmetik sektörlerinde kullanıldığı bilinir. Özellikle hem hazır ürünlerde hem de evde yapılan kaş, kirpik, saç ve cilt bakım ürünlerinde sıkça kullanılan bir yağ çeşididir. Kayısı çekirdeği yağını salata soslarına veya suya ekleyerek tüketmek mümkündür.

    Kayısı Çekirdeği Yağı Nasıl Kullanılır?

    Kayısı çekirdeği yağının zararlı etkilerinden korunmak için saça, cilde ve yüze uygulamadan önce su ile seyreltmek gerekir. Alerjik bir cilde sahip değilseniz kayısı çekirdeği yağını saçınıza, kaş ve kirpiklerinize sürerek kullanabilirsiniz. Göz altı morluklarını önlemek için pamuğa damlatarak morluk olan bölgede bekletebilirsiniz. Kayısı çekirdeği yağını evde hazırladığınız maske ve kürlere ekleyebilirsiniz. Kayısı çekirdeği yağını tüketmek isterseniz soslara veya suya ekleyerek kullanabilirsiniz.

    Genel Bilgi

    Kayısı çekirdeği yağı, kayısı meyvesinin çekirdeklerinin soğuk preslemesi ile elde edilir. Kayısı çekirdeği yağı zengin bir içeriğe sahiptir ve pek çok faydası bulunur. Genellikle alternatif tıp, güzellik ve kozmetik sektörlerinde kullanılan bir yağ çeşididir. Kayısı çekirdeği yağını alerjik bir cildiniz yoksa saç, kaş, kirpik ve cilt bakımında kullanabilirsiniz. Kayısı çekirdeği yağını salatalara veya suya ekleyerek tüketebilirsiniz.

Benzer Ürünler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.