Hayfene

Tatlı Badem Yağı - 100 ml

114,90 TL
200 TL Üzeri Ücretsiz Kargo
Kolay İade Garantisi
Güvenli Ödeme Sistemi
Stok Kodu: 2815
Stok Durumu: Stokta Var
  • Ürün Özellikleri
  • Yorumlar (0)
  • Tavsiye Et
  • Resimler
  • Tatlı Badem Yağı - 100 ml

    Diğer İsimleri

    Tatlı Badem Yağı

    Menşei

    Türkiye

    İngilizce Adı

    Almond Oil, Sweet Almond Oil

    Botanik Adı

    Prunus dulcis'den elde edilmiştir.

    Tatlı Badem YağıTatlı Badem Yağı Nedir?

    Badem (Prunus Dulcis), gülgiller familyasından ve anayurdu Asya’nın güneybatısı olan bir ağaç ve bu ağacın tohumları olarak tanımlanabilir. Badem ilk olarak İran, Türkiye, Suriye ve Filistin’de yetiştirilmiş buralardan da Yunanistan, Kuzey Afrika, İtalya ve İspanya’ya, sonraki dönemlerde ise Kuzey Amerika’ya götürülmüş ve bilhassa Kaliforniya’da 1940 yılından sonra badem yetiştiriciliğinde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir.
     
    Kabuklulardan ve hatta pek çok meyve ağacından daha erken çiçek açar. İlkbahar donlarıyla çiçekleri zarar görmedikçe yetişen ve meyve veren bademin taze meyveleri, çiçeklerine göre dona karşı daha duyarlıdır. Sıcak iklimde ve yazları kurak geçen ortamlarda bademi görebiliriz. Yazları serin ve rutubetli geçen yerlerde badem yetişmez.
     
    Badem bitkisinin tatlı ve acı tohumlu iki çeşidi vardır. Çiğ bademlerin tatlı olanlarından elde edilen doğal yağa tatlı badem yağı denir. Sert kabukları ayıklanmış tatlı bademlerin soğuk pres yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilir. Rengi sarımtıraktır. Tadının cevize benzediği söylenir. Niasin, magnezyum, fosfor ve çinko bakımından çok zengin olan badem yağı protein seviyesi bakımından da oldukça zengin bir yağdır.

    Tatlı Badem Yağı Nasıl Kullanılır?

    Badem, çerez olarak ya da şekerleme, çikolata, pasta endüstrilerinde yoğun olarak kullanılır. Badem yağı ise açık sarı rengi ve karakteristik yumuşak kokusu ve tadıyla salatalarda, tatlılarda, ıspanak ve brokoli gibi sebzelerle birlikte birkaç damla kullanılabilir.
     
    Kozmetik ürünler için çok terci edilen taşıyıcı bir yağdır; özellikle sabun yapımında kullanıldığında kolaylıkla sabunlaşır ve yumuşacık bir his bırakır. Temel yağ asitleri, A vitamini ve E vitamini gibi ciltten kolaylıkla emilen mineralleri taşır. Örneğin, cildinizin kuruluğu nedeniyle badem yağı kullanacaksanız aynı miktarlarda badem yağı ve zeytinyağını karıştırarak cildinize sürebilirsiniz.
     
Benzer Ürünler
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.