Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Evde Ketçap Tarifi: Nefis Ev Yapımı Ketçap

Evde Ketçap Tarifi: Nefis Ev Yapımı Ketçap

Ketçap en çok sevdiğimiz soslardan. Etle, tavukla, kızartmalarla, patatesle, hamburgere, makarnaya ve pek çok yemeğe lezzet veriyor. Domatesin kendine has asidik lezzeti ile hafif baharatlı ve tatlımsı dokunuşlar bir araya geldiğinde yemeklere ideal dokunuşu yapıyor. Tabii hazır satılan pek çok sos gibi, hazır ketçabın da içinde çok sayıda katkı maddesi bulunuyor. Ağız tadıyla ve gönül rahatlığıyla ketçap yemek için, bunu evde kendimiz hazırlamak en iyisi. Üstelik yazın uygun fiyatla alacağınız domateslerle hazırlayacağınız ketçabınızı küçük kavanozlara koyarak konserveleyebilir ve kış boyu tüketebilirsiniz. Gayet basit, pratik ve katkısız ev yapımı ketçap tarifimizi paylaşıyoruz.

Ev Yapımı Ketçap İçin Malzemeler

1 kilo etli mevsimlik domates

1 orta boy kuru soğan

1 diş sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

2 çorba kaşığı esmer şeker

3 çorba kaşığı elma sirkesi

½ çay kaşığı hardal tozu

1 çay kaşığı kaya tuzu

1 çay kaşığı toz kırmızı biber (isteğe göre acı veya tatlı)

1 çay kaşığı yenibahar

İsteğe göre 1-2 adet defne yaprağı

Ev Yapımı Ketçap Hazırlanışı

Derin bir tencereye zeytinyağını alın. Soğanlarınızı ve sarımsağı mutfak robotundan geçirin. Zeytinyağının altını açıp bunları içine katarak soteleyin. Üzerine kabuklarını soyup yine mutfak robotundan geçirdiğiniz domatesleri ekleyip güzelce karıştırın. İçine tüm baharatları ve sirkeyi ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakarak suyunu çektirin. Bu sırada ara ara karıştırmayı ihmal etmeyin. Kıvam aldığında altını kapatın. İçine defne yaprağı koyduysanız, içinden alın. Tüm sosu bir tülbentten veya ince delikli bir süzgeçten geçirip homojen ve tanesiz bir karışım elde edin. Ev yapımı ketçabınız hazır!

Ketçabınız ılındıktan sonra yemeklerinizle birlikte hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Sonrası için saklayacaksanız henüz sıcakken küçük temiz kavanozlara koyup soğuyana kadar baş aşağı bekletebilir, ardından sezon boyu saklamak için kavanozlarınızı karanlık ve serin bir yere kaldırabilirsiniz. Bir kavanozu açtığınızda bitene kadar buzdolabında muhafaza etmeyi unutmayın. Afiyet olsun!

Katkısız, yüzde yüz doğal ev yağımı ketçap tarifinin yanı sıra, ev yapımı mayonez tarifimize de göz atabilirsiniz. Ayrıca özel olarak ürettirdiğimiz, artizan bir tarifin eseri Chili Piri Acı Hardal’ımızı da deneyebilirsiniz.