Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Evde Kolayca Yapabileceğiniz Baharatlı Kahve Tarifleri

Evde Kolayca Yapabileceğiniz Baharatlı Kahve Tarifleri

Kahve, birçok insan için vazgeçilmez bir lezzet. Fakat her gün aynı tadı deneyimlemek zamanla sıkıcı hale gelebilir. Bu noktada devreye baharatlar giriyor! Evet, doğru duydunuz. Kahvenize ekleyeceğiniz birkaç baharatla bambaşka lezzet dünyasına adım atabilirsiniz. Sizin için baharatlarla tatlandırabileceğiniz 5 kahve tarifini listeledik.

Chai Tea Latte Tarifi

Kışın soğuk günlerinde içinizi ısıtacak içecek arıyorsanız, ev yapımı chai tea latte tam size göre! Siyah çay, süt ve baharatların uyumuyla hazırlanan bu içecek, Hindistan'dan geliyor. Grip veya soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için de tercih edilen şifalı içecek, baharatların büyülü kokusuyla sizi sarmalayacak. Chai tea latte, farklı tatlar arayanlar için harika bir seçenek! Malzemeler hazır ise tarife geçebiliriz.

Malzemeler: 1 su bardağı süt, 1/2 su bardağı kaynar su, 2 yemek kaşığı iri yapraklı siyah çay, 1 tatlı kaşığı Hayfene chai tea latte baharatı, 1 tatlı kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (tatlandırmak için)

Yapılışı: Öncelikle demliğe siyah çay konulur ve üzerine su dökülür. 2-3 dakika demlenmesi beklenir, ardından süzülerek bir cezveye aktarılır. Süzülen çayın içine süt ve chai tea latte baharatı eklenir. Karışım, kısık ateşte kaynama noktasına gelmeden ocaktan alınır. İsterseniz tatlandırmak için içine Hayfene vanilya özütü ekleyebilirsiniz.

Pumpkin Spice Latte Tarifi

Sonbaharın serin esintilerine ve romantik atmosferine en güzel eşlikçilerden biri şüphesiz Pumpkin Spice Latte. Kahveyi bambaşka boyuta taşıyan bu lezzet, tadıyla damağınızı, kokusuyla ruhunuzu mest ediyor. Farklı lezzetlere açık olanlara ideal bir seçim olan Pumpkin Spice Latte, sonbahar ruhunu en güzel şekilde yansıtıyor. Kafe menülerinin aranan yıldızı olan bu lezzeti evde de kolayca hazırlayabilirsiniz.

Kekremsi dokusuyla öne çıkan Pumpkin Spice Latte, balkabağının ve baharatların kusursuz uyumuyla ortaya çıkan lezzet şöleni. Dünyanın farklı ülkelerinde çeşitli versiyonları olsa da, ortak nokta her zaman keyif oluyor.

Malzemeler: 3-4 yemek kaşığı bal kabağı şurubu, 1 çay kaşığı Hayfene pumpkin spice baharatı, ¾ su bardağı süt, 1 shot espresso, 1 tatlı kaşığı Hayfene vanilya özütü (gizli bir dokunuş için), Krem şanti ( isteğe bağlı),ekstra pumpkin spice baharatı. 

Yapılışı: Vanilya özütü hafifçe ısıtılırken, başka bir tarafta sütümüzü ısıtıyoruz. Süt köpürtüldükten sonra, vanilya özütünü ve ardından sıcak şurubu ekleyerek espresso shot'umuzu bardağa döküyoruz. Son dokunuş olarak krem şanti ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Kakuleli Türk Kahvesi Tarifi 

Kakuleli Türk Kahvesi, Türk mutfağının klasik lezzeti olan Türk kahvesine benzersiz dokunuş katıyor. Kakule bitkisinin özleriyle zenginleştirilen bu özel içecek, tatlı ve baharatlı aroması ile damakları şenlendiriyor. Geleneksel Türk kahvesinden farklı deneyim sunan Kakuleli Türk Kahvesi, şekersiz, orta şekerli ve şekerli olmak üzere üç farklı versiyonuyla her zevke hitap ediyor. Kendinizi sıra dışı tat yolculuğuna çıkarmak istiyorsanız, Kakuleli Türk Kahvesi tarifini deneyebilirsiniz.

Malzemeler: 1 fincan su, 1 tatlı kaşığı türk kahvesi, 1 çay kaşığı Hayfene kakule tohumu.

Yapılışı: Su, havanda öğütülmüş kakule, kahve ve isteğe bağlı olarak şeker bir cezveye eklenir. Karıştırılmadan, kısık ateşte kabarıncaya kadar beklenir. Kahve pişince ocağın altı kapatılır ve fincanlara dikkatlice dökülür.

Dikkat edilmesi gereken nokta, kakulenin büyük parçalarının fincanlara gitmemesidir. Bunlar cezvede kalacak şekilde dikkatlice dökülür. Kahvenin dibinde kalan telveyi de fincanlara almamak için köpükler bir kaşıkla fincanlara alınıp, telvenin çökmesi beklenir.

Hindistan Cevizi Sütlü Soğuk Kahve 

Sıcak havalarda serinlemek ve tropik lezzetin keyfini çıkarmak için Hindistan Cevizi Sütlü Soğuk Kahve tarifi tam da aradığınız şey olabilir! Bu tarifle, kahve zevkinizi ve tropik tatları bir arada yaşayabilirsiniz. Farklı filtre kahve aromalarını seviyorsanız, bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Ayrıca, bu lezzeti sevdiklerinizle ve dostlarınızla paylaşarak keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Malzemeler: 1 su bardağı Hindistan cevizi sütü, 1 tatlı kaşığı akçaağaç şurubu, 1 shot espresso, 1 çay kaşığı Hayfene vanilya özü, ½ su bardağı buz küpü, ½ çay kaşığı Hayfene Hindistan cevizi rendesi, Köpük elde etmek için süt (isteğe bağlı)

Yapılışı: Buzlar ve soğuk kahve blendera eklenir. Üzerine akçaağaç şurubu, Hindistan cevizi sütü ve Hayfene vanilya özütü ilave edilir. Tüm malzemeler blenderda karıştırılarak buzların tamamen kırılması sağlanır. Karışım servis bardağına dökülür. Üzerine Hindistan cevizi rendesi serpiştirilir. Köpük elde etmek için çırpılmış süt eklenerek servis edilir.

Gingerbread Latte

Kışın soğuk günlerinde keyifli içecek arıyorsan, Gingerbread Latte tam sana göre! Bu özel içeceği kahve dükkanlarına gitmeden evde de kolayca yapabilirsin. İçindeki zencefil ve tatlı kurabiye aromasıyla, sıcacık bardak dolusu mutluluk elinin altında olacak.

Malzemeler: 1 fincan süt, 30 ml espresso, 1 çay kaşığı Hayfene gingerbread baharatı, 1 tatlı kaşığı bal veya akçaağaç şurubu (damak zevkinize göre).

Yapılışı: Bir fincan sütü ısıtılır ve sıcak süte 1 çay kaşığı gingerbread baharatı eklenilerek karıştırılır. Daha sonra 30 ml espresso ekleyin ve tatlandırmak için 1 tatlı kaşığı Hayfene vanilya özütü eklenir. Karışımı son kez karıştırın ve isteğe bağlı olarak üzerine biraz daha gingerbread baharatı serpip servis edebilirsiniz. Daha tatlı latte için bal veya akçaağaç şurubu ekleyebilirsiniz. Eğer süt köpürtücünüz varsa, sütü köpürterek daha lezzetli bir latte hazırlayabilirsiniz. 

Bu yazıda, evde kolayca yapabileceğiniz 5 farklı baharatlı kahve tarifini sizlerle paylaştık. Chai Tea Latte, Pumpkin Spice Latte, Kakuleli Türk Kahvesi, Hindistan Cevizi Sütlü Soğuk Kahve ve Gingerbread Latte gibi lezzetler ile her gün farklı kahve deneyimi yaşayabilirsiniz. Hayfene kahve baharatlarını kullanarak favori baharatlı kahvenizi keşfedebilirsiniz!