Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Hardal Tozu Nedir, Nasıl Kullanılır ve Hangi Yemeklere Yakışır

Hardal Tozu Nedir, Nasıl Kullanılır ve Hangi Yemeklere Yakışır

Hazır hardal almaya artık son! Evde kolay ve hızlıca hardal yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Size harika bir önerimiz var. Artık Hayfene Acı Hardal Tozu var ve bu özel hardal tozunun sayesinde yemeklerinize farklı tatlar katabilirsiniz.

Fast food sektöründe sos olarak sevilen ve sıkça tercih edilen hardal ile ilgili tüm detayları sizler için araştırdık. Bu lezzetli sosu artık siz de evinizde 3 dakika gibi kısa bir sürede hazırlayabilecek ve nefis tarifler ortaya çıkarabileceksiniz. Üstelik Hayfene Acı Hardal Tozu’nun 5 saniyede geçen ve keyfi damaklarda kalan bir acısı var. Acı severler için harika bir deneyim olacağına emin olabilirsiniz.

Hardal Tozu Nedir

Hardal özünde bir bitkidir. Bu bitki acı ve keskin bir tada sahiptir. Hardalın yetişme yeri Akdeniz bölgesidir.Turpgiller ailesinden olan otsu bir bitkidir. Yaprakları tüylü olan bu bitki 50 cm’ye kadar uzamaktadır. Çiçekleri sarı veya beyaz renklidir. Tohumlarında yağ bulundurur. Oldukça faydalı olan siyah hardal cinsinin tohumları tıp sektöründe de kullanılmaktadır. Hardal mutfaklarda ise iki farklı şekilde kullanılmaktadır. İlki tohumlarından sos yapılarak, ikincisi ise baharat karışımlarına eklenerek kullanılmaktadır. Hardalın birden fazla çeşidi bulunmaktadır ve hepsinin tadı çeşitlerine göre değişiklik göstermektedir. Hayfene Acı Hardal Tozu ile isterseniz sos yapabilir isterseniz baharatlarınıza ekleyerek yemeklerinizde farklı tatlar deneyimleyebilirsiniz.

Hardalın Faydaları

Ağrı kesicidir

Cildi güzelleştirir

Kalp krizi riskini azaltır

Sedef hastalığına iyi gelir

İştah açıcıdır ve kan yapar

Bronşit ve zatürreye iyi gelir

Zehirlenme vakalarında kullanılır

Hardal yağı bel, boyun ve diz ağrılarını azaltır

Hardal hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler

Göğüs hastalıklarına iyi gelir, öksürüğü azaltır

Nefes darlığı ve sinüs sorunlarını tedavi edici etkisi bulunmaktadır

Hardal Türleri

4 farklı hardal türü vardır;

Alman hardalı (Her çeşit gıda ile tüketebilirsiniz)

İngiliz hardalı (Sos veya meze olarak kullanabilirsiniz)

Dijon hardalı (Keskin bir kokuya sahiptir)

Bordeaux hardalı (Orta derecede acı bir tada sahiptir)

Hardal Hangi Yemeklere Yakışır

Hardal genellikle et yemeklerinde sıkça tercih edilmektedir. Bunun sebebi eti yumuşatırken farklı bir aroma katmasıdır. Uzun süre pişen yemekleri, tavuğu ve kırmızı etleri tüketirken hardal ile lezzetlendirebilirsiniz. Bunun dışında köfte, hamburger, taco, sosis gibi yiyeceklerin içine veya yanında sos olarak kullanabilirsiniz.

Hardal sadece et yemeklerinde değil sebze yemeklerinde de kullanılır. Hardal genellikle vejetaryen yemeklerde sıkça kullanılan bir baharattır. Patates, patates salatası, lahana ve fasulye gibi yiyeceklere hardalı baharat olarak kullanabilirsiniz. Bunların yanı sıra damak tadınıza göre birçok yemeğin ve atıştırmalığın yanında hardalı tüketebilirsiniz. Aynı zamanda pizza ve salata soslarında hardal sık sık tercih edilmektedir.

Hardal Sosu Evde Nasıl Yapılır

Hardal sosunuzu kendi evinizde yapabilirsiniz. Hatta evde yapılan hardal, dışarıda satınlara benzemez ve katkı maddesi de içermez bu sebeple daha lezzetlidir. Evde hazırlayacağınız hardal dışarıda satılanlara göre daha koyu renkli, daha acı ve keskin bir tada sahip olacaktır. O yüzden dikkatli tüketmekte fayda var. Gelelim çok kısa bir zamanda hazırlayabileceğiniz hardalın tarifine.

Malzemeler:

50 gram Hayfene Acı Hardal Tozu

1 çay bardağı ılık su

3 yemek kaşığı zeytinyağı

3 yemek kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Hayfene Acı Hardal Tozu’nu bir kabın içerisine alın, uygun kıvamı yakalamak için ilk önce içine ılık suyun yarısını ilave edip iyice çırpın. Daha sonra kıvama göre suyun kalanını ekleyebilirsiniz. Limon suyu ve zeytinyağını da ekleyip tekrar karıştırın. Kıvamı hafif katı olmalı veya biraz daha akışkan olmasını istiyorsanız tekrar su ekleyebilirsiniz. Artık hardalınız hazır demektir. Bir kavanozun içerisine alarak buzdolabında ev yapımı hardalınızı muhafaza edebilirsiniz ve dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz. Afiyet olsun! 🙂

Eğer daha acı hardal seviyorsanız, Hayfene’nin ekstra acı toz hardalını denemenizi şiddetle tavsiye ederiz!