Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Hem Lezzetli Hem Şifalı Kuru İncirin Bilinmeyen Faydaları

Hem Lezzetli Hem Şifalı Kuru İncirin Bilinmeyen Faydaları

Akdeniz’in doğusu ve Güneybatı Asya bölgelerinde yerel olarak yetişen bir bitki türü olan incir, geniş yaprakları, 5-6 metreyi bulan uzunluğu ile dutla aynı aileden, son derece lezzetli ve besleyici bir meyvedir. Kuru incirin tarihi geçmişi çok uzun yıllara dayanır.

İncir ülkemizde taze veya kuru şekilde sık sık tüketilmektedir. İncir genellikle kuru meyve şeklinde dışarıda daha sık karşımıza çıkmaktadır. Peki sağlıklı atıştırmalık olarak çoğu zaman tercih ettiğimiz ve tükettiğimiz bu kuru incirin faydaları nelerdir? Gelin hep birlikte bir göz atalım!

Kuru incir, içerdiği kalsiyum, demir ve potasyum ile sağlığımız için oldukça faydalıdır. Kuru incir yüksek oranda lif içerir ve içeriğindeki yüksek besin değerleri ile vücut direncini artırarak, bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kuru incir mükemmel bir besin kaynağıdır bu sebeple hiç tereddüt etmeden ara öğün ve atıştırmalıklarınızda tercih edebilirsiniz. Hatta kuru inciri diyet listesine dahil ederek öğünlerinizi tatlandırabilir ve lifli yapısı sayesinde sindirim sisteminizin düzgün çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

Kuru İncirin Faydaları

İncirin kurutulmuş hali, yaş haline oranla daha yüksek besin değerlerine sahiptir

İncir kurutulduğu zaman kalsiyum bakımından da daha zengin hale gelir. Bu sebeple kuru incir tam bir enerji kaynağıdır

Zengin lif içeriği ile kabızlığı giderir ve uzun süre tok tutar

Kuru incir A, B1 ve B2 vitaminleri, potasyum, magnezyum, bakır, demir ve fosfor bakımından zengindir

Yüksek potasyum ve düşük sodyum seviyesi ile hipertansiyonu olan insanlara fayda sağlamaktadır

Yüksek kalsiyum kaynağı olması sebebi ile kemik sağlığını ve gelişimini destekler.

İçerisindeki antioksidan sayesinde kalp hastalıklarını ve kanser türlerinin riskini azaltmaya yardımcı olur

Kuru incirin boğaz ağrılarına da iyi geldiği ve iyileştirildiği bilinmektedir

İçerisinde barındırdığı vitamin ve antioksidanlar sayesinde vücudunuzu hastalıklara karşı korur ve bağışıklığınızı güçlendirir

Kuru İncir Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz

Kuru incir eskilerden beri insanoğlunun en çok tükettiği meyvelerden biri olmuştur. Faydaları saymakla bitmeyen kuru inciri alırken ve tüketirken bir takım unsurlara dikkat etmemiz gerekiyor. Sağlığımız ve damak tadımız için alıp tükettiğimiz kuru inciri doğru seçmezsek sağlığımızı tehdit edebilir ve olumsuz sonuçlar doğurabilir.

İlk olarak kuru incir, beyaz ve tertemiz görünümü peroksit adı verilen kimyasal madde sayesinde almaktadır. Bu nedenle ürünün doğal görünümlü olmasına özen göstermelisiniz.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken unsur ise küftür. Kuru incirde, nemli ve sıcak ortamlarda ortaya çıkan, mantar sınıfına ait olan bir mikroorganizma olan küf çabuk üreme konusunda oldukça hızlıdır. Kuru incirin üstünde veya içinde küfe rastlarsanız bu durum ürünün, sağlıklı ortamlarda saklanılmadığını, su ve nem ile temas ettiğine işarettir. Küf gördüğünüz kuru incirleri satın almayınız ve tüketmeyiniz.

Kuru inciri bildiğiniz ve güvendiğiniz marka ve aktarlardan satın alabilirsiniz. Doğal koşullarda ve steril ortamlarda kurutulup, satılan birçok kuru incir satışa sunulmaktadır. Uygun koşullarda saklanan ve gıda ile teması uygun maddeler kullanılarak paketlenen kuru incirleri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Kurutma ve paketleme sistemleri doğal yollarla ve el değmeden gerçekleştirilen Hayfene kuru inciri, web sitemizden satın alabilirsiniz!