Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Herkesin Mutfağında Olması Gereken 7 Baharat

Herkesin Mutfağında Olması Gereken 7 Baharat

Eğer yemek yapmayı seviyorsanız mutfağınızın bir kısmını çoktan baharatlar için ayırmışsınızdır. Farklı karışımlar, muhteşem kokular, inanılmaz lezzetler… Ancak ne var ki günlük hayatımızda birçok yemeği yapmak için bir avuç baharata güveniyoruz. Bu baharatlar olmasaydı ne yapardık diye düşünmek bile istemiyoruz. İyi ki varlar!

Tane Karabiber

Baharat denince ilk akla gelen lezzet elbette karabiber. Tuz ve karabiber olmadan bir yemek düşünmek mümkün mü? Dilerseniz farklı tane biberler de tercih edebilirsiniz tabi. Beyaz tane biber, yeşil tane biber ya da karışık tane biber kullanarak yemeğinize farklı tatlar katabilirsiniz. Ancak tane karabiber ile her zaman beklediğiniz sonucu alırsınız. Teşekkürler, tane karabiber.

Kırmızı Toz Biber

Yemeklerinize acılık katmak istediğinizde ilk akla gelen tercih elbette kırmızı toz biber olacaktır. Damak tadınıza uygun bir acılıkta kırmızı toz biber bulabileceğiniz gibi aynı zamanda tütsülenmiş bir aroma katmak istediğinizde de size yardımcı olacak çeşitlerini bulmak mümkün.

Tarçın

Evde bol bol kurabiye ve kek yapıyorsanız tarçının ne kadar kıymetli olduğunu biliyorsunuzdur. Kış aylarında çaylarımızın içine attığımız çubuk tarçın ile de sahlep üstüne döktüğümüz toz tarçın ile de gönlümüzdeki ve elbette mutfağımızdaki yerini sağlamlaştırıyor.

Kimyon

Karabiber kadar adı geçmese de kimyon olmayan bir mutfak hayal etmek mümkün değil. Kimyon olmasa ne köfteler lezzetli olur ne mercimeğin tadı olur. Onlarca farklı tarifin bel kemiğini oluşturan kimyon, ilk beşteki yerini böylece alıyor.

Kekik

Kullanılan diğer baharatların tadını ve kokusunu baskılamadan varlığını hissettirmeyi başaran bu iyi huylu kurtarıcı sayesinde kırmızı et yemekleri hak ettikleri lezzete hep kavuşmuştur.

Biberiye

Mutfağınızda, Akdeniz esintileri yaşatmak istediğinizde kapısını çalacağınız ilk baharat elbette biberiye olacak. Et yemeklerine yakışmasının yanında evde yapacağınız ekmeklere de inanılmaz bir aroma ekleyecektir.

Defne Yaprağı

Çorbalarda, tencere yemeklerinde, marinalarda ve elbette balıkla birlikte kullanabileceğiniz yegâne ürün defne yaprağının da her mutfakta bulunması mutlaka bulunması gerekiyor.