Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Hindistan Cevizi Faydaları, Besin Değeri, Nasıl Yenir?

Hindistan Cevizi Faydaları, Besin Değeri, Nasıl Yenir?

Her defasında kokusuyla mutfağımızı sarıp sarmalayan, tatlılarımıza lezzet katan Hindistan cevizi, sağlık dostu bir besin kaynağı. Hindistan cevizinin sağladığı faydaları öğrendikçe, onu sadece tatlılarınızın üzerine serpmek yerine, günlük beslenmenizin önemli bir parçası haline getirmek isteyeceksiniz. İçeriğinde bulunan besin değerleri ve düşük kalorisiyle sağlıklı bir yaşam için birebir olan Hindistan cevizini, atıştırmalık olarak da tercih edebilirsiniz.

Nefis aromasıyla her tarife ayrı bir lezzet katan bu harika meyve, sofralarınızda her daim bulunmayı hak ediyor. Öyleyse Hindistan cevizini tanımak ve hayatınıza dahil etmek için hazır mısınız?

Hindistan Cevizi Nedir?

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi haline gelen, kendine has mis gibi kokusuyla tanıdığımız Hindistan cevizi, rendelenmiş haliyle sıkça kullandığımız bir ürün. Tropikal iklimlerde, özellikle de Hindistan, Endonezya ve Filipinler gibi bölgelerde yetişiyor. Genellikle tatlı tariflerinde süs olarak kullanılan Hindistan cevizini atıştırmalık veya içecekler de kullanabilirsiniz. 

Hindistan Cevizi Faydaları 

"Hindistan cevizi ne işe yarar?" veya “Hindistan cevizi neye iyi gelir?” diye merak edebilirsiniz. İşte cevabını aradığınız o soruların yanıtları! Hindistan cevizinin sağladığı faydaları sizin için listeledik:

  • Bağırsak hareketlerini düzenler ve sindirim sistemini destekler.
  • İçerdiği yararlı maddeler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur.
  • Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olarak şeker hastalarına destek olur ve diyabet riskini azaltır.
  • Kolesterol seviyelerini dengeleyerek kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve vücuda enerji sağlar, böylece yorgunluğu azaltır ve zindelik sağlar.
  • Cilt için nemlendirici bir etkiye sahiptir ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahiptir.
  • Saçların hızla uzamasına ve gürleşmesine destek olur.
  • Beynin sağlıklı çalışmasına katkıda bulunur ve hafızayı güçlendirir.
  • Ağız ve diş sağlığını korur ve bakterilerin oluşumunu engeller.
  • Stresi azaltıcı etkilere sahiptir.
  • İdrar söktürücü özellikleri vardır ve sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkileriyle kilo vermeyi destekler.

Rende Hindistan Cevizi Nerelerde Kullanılır? 

Hindistan cevizi, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biri haline geldi. Özellikle rendelenmiş halde sıkça kullandığımız lezzetli meyve, tatlı tariflerimize tatlı bir dokunuş katmanın yanı sıra, atıştırmalık veya içeceklerde de harika lezzet alternatifi sunuyor.

Rende hindistan cevizi, sadece tatlı tariflerinde süs olarak kullanılmıyor. Aynı zamanda birçok başka yerde de lezzetli şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin, kahvaltı gevreklerinizin üzerine serpebilir veya yoğurdunuzun içine ekleyebilirsiniz. Ayrıca salata veya pilav gibi tuzlu tariflerde de kullanarak farklı lezzet katabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Besin Değeri 

Hindistan cevizi, ölçülü tüketildiğinde sağlığımıza pek çok fayda sağlayabilen bir meyve. İçinde barındırdığı zengin vitamin ve mineral desteğiyle gerçekten kıymetli bir besin kaynağı haline geliyor. Özellikle içerdiği sağlıklı yağlar, besin lifleri, potasyum, magnezyum ve demir gibi mineraller ile C ve B6 vitaminleri, vücudumuzun ihtiyaç duyduğu önemli besin öğelerini karşılamak için mükemmel bir kaynak oluşturuyor. 

100 gram Hindistan cevizinin içindeki zengin besin miktarı dikkat çekiyor. Bunu detaylandıracak olursak;

Protein: 3.3 gram

Yağ: 33.5 gram

Karbonhidrat: 15.2 gram

Besin lifi: 9 gram

Şeker: 6.2 gram

Kalsiyum: 14 mg

Demir: 2.43 mg

Magnezyum: 32 mg

Fosfor: 113 mg

Potasyum: 356 mg

C Vitamini: 3.3 mg

B6 Vitamini: 0.054 mg

Hindistan Cevizi Nasıl Tüketilir? 

Hindistan cevizini tüketmek sandığınızdan daha kolay! Hem de lezzetli tariflerle dolu bir dünya sizi bekliyor. Bunun için taze veya kurutulmuş Hindistan cevizi kullanabilirsiniz . Kurutulmuş olanlar genellikle atıştırmalık olarak tercih edilir. Tatlılarınıza, keklerinize, kurabiyelerinize veya salatalarınıza ekleyerek harika bir aroma ve lezzet katabilirsiniz.

Bir de rendelenmiş Hindistan cevizi var ki, onunla neler yapılabilir neler! Örneğin, tatlıların üzerine serpebilir, keklerin içine katabilir veya yoğurdun üstüne ekleyebilirsiniz. Hatta Hindistan cevizi ile kendinizi tropik bir adada hissedebileceğiniz enfes smoothieler yapabilirsiniz. İçerken kendinizi tropik bir adada hissedeceksiniz. Eğer mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsanız, Hindistan ceviziyle birçok tarif deneyebilirsiniz. Hindistan cevizi rendesi ile yapılan çeşitli hamur işleri de tam bir lezzet şöleni sunuyor.

Hindistan Cevizi Saklama Koşulları 

Hayfene, müşterilerine en doğal ve sağlıklı ürünleri sunmayı önemsiyor. Hindistan cevizi rendesi, katkı maddesi içermeyen ve tamamen doğal bir ürün olarak üretiliyor. Ürünler, kalite ve tazelik standartlarına uygun şekilde üretilip paketleniyor.

Hayfene, Hindistan cevizi rendesinin tazelik ve besin değerlerini korumak için özel önlemler alıyor. Ürünler, sürekli olarak soğuk havada ve steril bir ortamda muhafaza ediliyor. Böylece, ürünlerin tazeliği ve besin değerleri uzun süre korunmuş oluyor.

Sizde paketinde sıkıca kapatılmış şekilde, mümkünse buzdolabında veya kuru, ışık görmeyen bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Bu sayede, ürünün tazeliği ve lezzeti uzun süre korunabiliyor.

Hindistan Cevizi ile Yapabileceğiniz Tarif Önerileri 

Sadece üzerine biraz rendelenmiş Hindistan cevizi serpilmiş bir tatlı bile anında daha cazip hale geliyor. Siz de hindistan cevizi kullanarak lezzetli tatlılar yapabilirsiniz. 

Coco Kurabiye

Basit malzemelerle hazırlanan coco kurabiye, Hindistan cevizinin yumuşak dokusuyla çocukluk anılarınızı canlandıracak. Her lokmada sizi geçmişe götürecek bu efsanevi tat, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak.

Malzemeler: Yumurta, un, tereyağı, pudra şekeri, Hayfene rendelenmiş Hindistan cevizi, vanilya.

Hazırlanışı: Yumurta ve pudra şekeri mikserle köpüklü hale gelene kadar çırpılır. Yumuşamış tereyağı eklenerek karıştırılır. Un, vanilya ve rendelenmiş Hindistan cevizi eklenerek yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak bir şekil verilir ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengi olana kadar, yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir.

Hindistan Cevizli Kek

Hindistan cevizinin sert kabuğunun altında saklı yumuşak lezzetiyle buluşan bu kek, pofuduk dokusuyla sizi büyüleyecek. Rendelenmiş Hindistan cevizinin muhteşem aromasıyla kekin her lokması ayrı bir keyif sunacak.

Malzemeler: Yumurta, şeker, un, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, Hayfene vanilya özütü, Hayfene rendelenmiş Hindistan cevizi.

Hazırlanışı: Yumurta ve şeker mikserle köpüklü hale gelene kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu, vanilya ve rendelenmiş Hindistan cevizi eklenerek homojen bir kıvam elde edilir. Kek kalıbına dökülen kek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir.

Hindistan Cevizli Brownie

Kakaolu kek sevenler için müthiş bir haberimiz var! Hindistan cevizli sürpriziyle ilk lokmada mutluluğu garantileyen bu brownie tarifi, en yakın zamanda denemeniz gereken lezzetlerden biri.

Malzemeler: Un, kakao, bitter çikolata, kabartma tozu, tuz, tereyağı, şeker, yumurta, Hayfene vanilya özütü, Hayfene rendelenmiş Hindistan cevizi.

Hazırlanışı: Un, kakao, kabartma tozu ve tuz bir kapta karıştırılır. Tereyağı ve şeker mikserle köpüklü hale gelene kadar çırpılır. Yumurta ve vanilya eklenerek karıştırılır. Kuru malzemeler eklenerek homojen bir kıvam elde edilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirilir. Ardından oda sıcaklığında soğumaya bırakılır. Üzerine benmari usulü eritilmiş çikolata sosu dökülür ve rendelenmiş Hindistan cevizi eklenerek servis edilir.

Hindistan ceviziyle hazırlanan bu tariflerle tatlı anlarınızı daha da özel kılabilirsiniz. Kolayca hazırlayabileceğiniz bu nefis tariflerle kendinizi ve sevdiklerinizi şımartabilirsiniz.