Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Hindistan Cevizi Yağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hindistan Cevizi Yağı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Eğer sağlıklı beslenmeyle ilgileniyorsanız Hindistan cevizi yağını duymamış olmanıza imkân yok. Peki hayatımıza sonradan katılan bu yağ hakkında yeteri kadar bilgiye sahip miyiz? Hep birlikte bazı temel maddelerin üstünden geçelim istedik.

Saf Hindistan cevizi yağı

Saf Hindistan cevizi yağı birkaç adımda elde edilir. Çiğ Hindistan cevizi işlem görmeden önce hızlıca kurutulur ve sonrasında basılır. Böylece ortaya Hindistan cevizi sütü çıkar. Sonrasında bu süt ayrıştırılır ve saf Hindistan cevizi yağı elde edilir. Bu yağ tatlandırmaya ya da renklendirmeye ihtiyaç duymaz.

Hindistan cevizi yağı satın alırken neye dikkat etmeli?

Hindistan cevizi yağı alırken amacımız sofraya, sağlıklı bir yağ götürmek. Dolayısıyla çok dikkatli olmanız gerekiyor. Aradığınız yağ, beyaz renkli olan Hindistan cevizi yağı olmalı. Üstünde, renklendirilmiştir, aroma eklenmiştir vs. gibi haricen kimyasalların eklendiğini gösteren ibareleri gördüğünüz zaman kavanozu yerine bırakın; aradığımız kesinlikle onlar değil.

Hindistan cevizi yağı nasıl saklanır

Hindistan cevizi yağı güneş almayan, kuru ve oda sıcaklığında bir yerde yaklaşık 2 yıl dayanabilir. 24.5 derecenin üstüne çıktığında sıvı hale geçen Hindistan cevizi yağı, soğuduğunda tekrardan katılaşacaktır.

Hindistan cevizi yağı nasıl kullanılır

Hindistan cevizi yağı, diğer yağlara göre biraz daha tatlı bir aromaya sahip olsa da tereyağı ve bitkisel yağ kullandığınız her yerde 1’e 1 ölçekte kullanabilirsiniz. Yalnız unutmamak gerekir ki saf Hindistan cevizi yağının yanma sıcaklığı çok yüksek değil. Dolayısıyla kızartma gibi yemekler yerine fırında yapılacak türden tarifleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Lezzet İpuçları kategorimize geri dönebilir ya da Bayat Ekmek Nasıl Değerlendirilir hakkında bilgi alabilirsiniz.