Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
İyi Baharat Nasıl Anlaşılır?

İyi Baharat Nasıl Anlaşılır?

Günümüzde, baharata ulaşmak zor değil. Küçük mahalle bakkallarından büyük süpermarketlere kadar her noktada ihtiyacınız olan temel baharatları bulabiliyorsunuz. Peki iyi baharatların özellikleri nelerdir? Birkaç noktaya dikkat ederek daha iyi baharatlar almanız mümkün.

Tavsiye edilen tüketim tarihi

Bir baharatın lezzetini belirleyen en önemli faktör elbette ne kadar süredir beklediğidir. Tavsiye edilen tüketim tarihine ne kadar çok zaman varsa baharatınız o kadar tazedir ve lezzeti o kadar güçlüdür.

Saklama koşulları

Baharat almadan önce nasıl bir ortamda saklandığına dikkat edin. Isıya, direkt ışığa, neme maruz kalan baharatlar gücünü kaybetmiş olacaklardır. En güvendiğiniz markanın ürünü bile saklama koşulları sebebiyle kötü çıkabilir.

Koku

Baharatların tazeyken çok güçlü kokuları vardır. Bu koku zaman geçtikçe azalır ve biter. Paketi açtığınızda baharatlarınız taze ve güçlü kokmuyorsa gücünü kaybetmiş olabilir.

Tat

Baharatlar bekledikçe kendi tatlarını da kaybedip ağızda kekremsi ve acı bir tat bırakırlar. Tattığınız baharat kendi lezzetinden farklı bir tat bırakıyorsa bu baharat için de iyi bir baharat diyemeyiz.

Öğütülmemiş mi toz halinde mi?

Öğütülmemiş baharatların, toz halindeki baharatlardan daha iyi baharatlar olduklarını düşünebiliriz. Bilhassa tanımadığınız markaların ürünlerini alıyorken toz halindeki baharatların içine neler karıştırdıklarından emin olamazsınız. Her baharatı kendi evinizde öğütmeniz de biraz zor. Bu nedenle güvendiğiniz markalara yönelmenizde her zaman fayda var.

Lezzet İpuçları kategorimize geri dönebilir ya da Susam Yağının Saçınıza Sağlayacağı Birbirinden Kıymetli 5 Fayda hakkında bilgi alabilirsiniz.