Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Karabiber Yerine Kullanılabilecek Farklı Baharatlar

Karabiber Yerine Kullanılabilecek Farklı Baharatlar

Karabiber, tuzdan sonra hem mutfaklarımızın hem de sofralarımızın vazgeçilmezidir. Kimi zaman sofralarınızda değişiklik istediğinizde ya da yemekler farklı lezzetlere ihtiyaç duyduğunda karabiber yerine başka baharatlar kullanabilirsiniz.

Beyaz Tane Biber

Karabiber ve beyaz biber aslında aynı bitkiden elde ediliyorlar. Aralarındaki tek fark gördükleri işlem. Karabiber olmamış yemişlerin kurutulmasıyla elde edilirken, beyaz biber ise tamamen olgunlaşmış yemişlerin fermente edilip kabuklarının soyulmasıyla elde ediliyor. Beyaz renkli olması sayesinde açık renkli soslarda ya da renginin değişmesini istemeyeceğiniz yemeklerde, mesela patates püresi, kullanabilirsiniz.

Kırmızı Tane Biber

Aynı isme ve şekle sahip olsa da kırmızı tane biber ile karabiber ve beyaz biber farklı bitkilerden elde edilir. Kırmızı tane biber “Peru biber ağacı” isimli bitkiden elde edilen bir çeşit biberdir. Karabiberin tadına ihtiyaç duyduğunuzda ama daha gösterişli bir baharat kullanmak istediğinizde kırmızı tane biber seçebilirsiniz.

Kırmızı Pul Biber

Farklı acılıktaki kırmızı pul biberleri farklı yemeklerde kullanabilirsiniz. Sofralarımızda büyük bir yere sahip olan kırmızı pul biberi daha da ön plana çıkartmamızın zamanı geldi. Domatesli kırmızı soslarda karabiber yerine kullanarak hem daha sıcak bir tat hem de daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.

Öğütülmüş Hardal

Çok alışık olmadığımız bir baharat öğütülmüş hardal. Tüm duyulularınızı uyaracak delici bir lezzete sahip öğütülmüş hardalı sofralarınızda bir fark yaratmak istediğiniz zaman deneyebilirsiniz. Salata soslarında, kremalı yemeklerde, yumurta salatası gibi kıvamlı salatalarda kullanabilirsiniz.

Baharatlar kategorimize geri dönebilir ya da Baharat Öğütücünüzü Temizlemenin Kolay Yolu hakkında bilgi alabilirsiniz.