Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Karanfil: Tatlı ve kokulu

Karanfil: Tatlı ve kokulu

Tatlı ve kokulu tomurcuklar

Karanfil ağacının çiçek tomurcuklarına baharat olarak kullanılan karanfil adı veriliyor ve bu tatlı ve kokulu tomurcuklar, en çok da Zanzibar, Endonezya, Madagaskar, Hindistan ve Sri Lanka’da yetişiyor.

Bu mis kokulu baharat, ülkemizde karanfil ismini, kokusunun Dianthus çiçeği olarak geçen ve karanfil olarak bilinen çiçeğe benzetilmesinden alıyor ve kokusu dışında bu iki bitkinin bir akrabalıkları bulunmuyor. Baharat olarak Çin’de, yaklaşık 2500 yıldır kullanılıyor. Toz veya tane olarak bulunuyor karanfil , pek çok yemekte, çeşitli soslarda, leziz tatlılarda ve içeceklerde kullanılabiliyor.

Karanfilin kullanım alanlarını şu şekilde listeleyebiliriz:

Kuzu, balık, köfte, tavuk haşlama, okyanus lokumu (scallops), yengeç, çorba, kırmızı lahana, soğanla birlikte yahnilerde, Brüksel lahanası, karnabahar, kabak, incir, tatlılar, vanilyalı dondurma, soslar, armut, elma, sıcak şarap, komposto, kek, meyve salatası, ekmek.

Püf noktası:

Bir tülbendin içerisine soğan dilimlerini koyun. Ardından karanfil, tarçın ve 2-3 adet küp şekeri etlerinizi kaynatırken etin suyuna atın. Bu baharat bohçasıyla, etinize farklı bir lezzet katmış olacaksınız.

Baharatlar kategorimize geri dönebilir ya da Kırmızı Tane Biber hakkında bilgi alabilirsiniz.