Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir? Keçiboynuzu Çayı Nasıl Yapılır?

Keçiboynuzunun Faydaları Nelerdir? Keçiboynuzu Çayı Nasıl Yapılır?

Keçiboynuzu İle Değişik Tarifler

Keçiboynuzu, Akdeniz bölgesinde yetişen ve meyve veren bir ağaçtır. Keçiboynuzu meyveleri toplandıktan sonra kullanılmadan önce kurutulur. Kurutulan keçiboynuzları birçok farklı şekilde birçok farklı tarifte kullanılır. Keçiboynuzu pekmezi, keçiboynuzu özü, keçiboynuzu çayı, keçiboynuzu suyu gibi birçok farklı şekilde karşımıza çıkan keçiboynuzu aynı zamanda kakao yerine de kullanılan bir malzemedir. Mutfaktaki hünerlerinin yanısıra elbette faydaları için de çokça tercih edilen bir üründür keçiboynuzu.

Keçiboynuzunun faydaları

Çocuklarda ishal: Yapılan bazı araştırmalar gösteriyor ki keçiboynuzu suyu içmek ya da keçiboynuzu tozu tüketmek çocuklarda görülen ishalin süresini kısaltıp semptomlarının geçmesine yardımcı oluyor.

Yüksek kolesterol: Yapılan deneylerin erken dönem bulgularına göre 6 haftaya kadar kullanılan keçiboynuzu vücuttaki total kolesterolün ve LDL ya da bilinen adıyla “kötü kolesterol”ün düşmesine yardımcı oluyor.

Obezite: Keçiboynuzu kullanımı direkt olarak olmasa da kolesterol seviyesini düzenleyerek obeziteye karşı mücadelede bir yardımcı olduğunu kanıtlamıştır.

Bu alanların yanında keçiboynuzunun mide yanmasına ve hamilelikte kusmaya da iyi geldiği düşünülmektedir.

Keçiboynuzu pekmezi nasıl kullanılır ve pekmezin faydaları nelerdir?

Keçiboynuzu pekmezini günde bir kaşık olarak tüketerek faydalarından nemalanmak mümkündür. Bilhassa alerjik nefes darlığı gibi soulunum sorunları yaşayanlar için keçiboynuzu pekmezi rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Bunun yanında sağlıklı bünyeler için ise keçiboynuzu pekmezi yine kıymetli bir besin olmaya devam edecektir. Keçiboynuzu pekmezinin içinde olan vitaminler sayesinde sağlıklı bünyeler daha güçlü olacaktır.

Keçiboynuzu çayı nasıl yapılır?

Keçiboynuzu birçok farklı şekilde tüketmek mümkündür. Bunlardan bir tanesi de elbette keçiboynuzu çayı olacaktır. Keçiboynuzu çayını sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda soğuk olarak da tüketmeniz mümkündür.

10 adet orta boy keçiboynuzunu yıkayıp ortadan ikiye kırın. Keçiboynuzlarınızı, bir litre kaynamış suyun içine atınız. Birlikte 6-7 dakika daha kaynadıktan sonra keçiboynuzu çayını ocaktan alıp bir sürahiye süzün. Bu çayı günde üç defa küçük bir çay bardağında içebilirsiniz.

Demlemiş olduğunuz çayınızı buzdolabında 3 güne kadar saklayabilirsiniz. Keçiboynuzu çayını soğuk olarak tüketebileceğiniz gibi yeniden ısıtarak sıcak olarak da tüketebilirsiniz.

Keçiboynuzu kahvesi tarifi

Keçiboynuzu tüketmenin bir diğer popüler yolu ise keçiboynuzu kahvesi olarak tüketmektir. Keçiboynuzu kahvesini damak zevkinize göre iki farklı şekilde yapabilirsiniz.

Bir fincan kaynamış suyun ya da sıcak sütün içine iki üç kaşık keçiboynuzu tozu ekleyip karıştırın. İyice karıştıktan sonra afiyetle içebilirsiniz.

Kendi tarifinizle Türk kahvesi yaparken içine yarım çay kaşığı toz keçiboynuzu ekleyin. İki taşım kaynattığınız kahvenizi servis edip tüketin. Afiyet olsun.

Keçiboynuzu tarifleri

Keçiboynuzunun en yaygın kullanımı elbette kakao yerine kullanımıdır. Her türlü kakao gerektiren tarifinizde aynı ölçüde keçiboynuzu tozu kullanabilirsiniz.

Keçiboynuzlu kek tarifi

1,5 Bardak tereyağı

1,5 Çay bardağı şeker

1,5 Bardak keçiboynuzu özü

1 Çay kaşığı vanilya

1 Çay bardağı yoğurt

1 Bardak kepekli un

1 Çay kaşığı kabartma tozu

1.5 Bardak kıyılmış ceviz veya başka çerez

Yağ, şeker, keçiboynuzu özü ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın. Üstüne yoğurt ilave edin ve karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız karışımın içine un ve kabartma tuzunu eleyerek ekleyin. 160 derecede 25 – 30 dakika pişiriniz. Soğuduktan sonra keserek servis edebilirsiniz.

Sağlıklı Yaşam kategorimize geri dönebilir ya da Dereotu hakkında bilgi alabilirsiniz.