Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Kırmızı Tane Biber

Kırmızı Tane Biber

Yemeklerin hem lezzeti hem süsü

Karabiber, meyveleri kızarmaya başladığında tane karabiber elde etmek için işleme alınmayıp kendi haline bırakıldığı zaman kımızı karabiber oluyor. Fakat karabiber, ticari olarak bu şekilde pek kullanılmıyor. Dolayısıyla dünya baharat ticaretinde daha çok kara, beyaz ve yeşil tane biberler tercih ediliyor. Ticari olarak kırmızı tane biber olarak satılan baharat ise “schinus” olarak bilinen bir tür ve aslına bakılırsa karabiberle bir ilgisi de yok. Brezilya veya Peru biberi olarak geçen kırmızı tane biber, “terebinth” ailesinden geliyor. Tıpkı bu aileye mensup diğer üyelerde olduğu gibi, mentollü bir aromaya sahip. Daha çok balık ve et yemeklerinde kullanılan kırmızı tane biber, özellikle mentollü ve ferah aromasıyla kendine tatlılarda da yer buluyor.

Bodrum ve çevresinde ağaçlarda kendi kendine yetişen kırmızı tane biber, maalesef ülkemizde tarımsal olarak yetiştirilmiyor. Ağaç dallarında kalarak yalnızca sokaklara, caddelere ve çevreye güzellik katıyorlar. Genellikle yılbaşı zamanı dallardan koparılıp kurutulan biberler, süsleme amaçlı da kullanılabiliyor. Bu süsleme işlemi, sofralarda, tabaklara da uygulanabilir tabi ki. Hem lezzet katmak hem de yemek sunumunu görsel bir şölene çevirmek için.

Kırmızı tane biberler nerelerde kullanılıyor diye merak edenler için hemen listeleyelim: Çikolata, tatlılar, vanilyalı dondurma, panna cotta, kavun, meyve salatası, şarap, misket limonu, ördek, yumurta, maydanoz, armut, yengeç, soslar, pirzola, yahni.

Kırmızı Tane Biberli Tarifler

* Üzerine kırmızı tane biber serpilmiş kaymak, labne ya da lor peynirini incirlerin içine doldurun ve daha sonra jambona sarın. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis edebilirsiniz.

* Krem peynir ve beyaz peyniri bir kapta ezerek karıştırın. İçerisine kırmızı tane biber, karabiber, yeşil tane biber, birer tutam nane ve kekik ekleyerek harmanlayın. Karışımdan toplar hazırlayın. Peynir toplarını, biftek üzerine, son servis anından hemen önce koyabilirsiniz. Topları, kızarmış ekmek üzerine koyarak da servis edebilirsiniz.

Baharatlar kategorimize geri dönebilir ya da Yeşil Tane Biber hakkında bilgi alabilirsiniz.