Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Mide Bulantısına İyi Gelen Çaylar Nelerdir?

Mide Bulantısına İyi Gelen Çaylar Nelerdir?

Mide bulantısına iyi gelen çaylar

Mide bulantısı küçük büyük pek çok kişinin sorunu olabiliyor. Nedenleri saymakla bitmeyen mide bulantısına iyi gelen çaylar, gerçek birer çözüm sunabiliyor. Çocukluğumuzda büyüklerimizin yapıp bizlere getirdiği nane limon çayından tutun da, her derde deva zencefile kadar farklı tarifler saymak mümkün. Şimdi gelin mide bulantısına iyi gelen çayları sıralayalım ve tariflerini birlikte inceleyelim.

Nane limon

Karın ağrısından hazımsızlığa, grip ve yorgunluktan üşütme kaynaklı halsizliğe, nane limon çayı farklı şekillerde kullanılabilir. Nane limon çayı tarifi denilince, elbette gerekli olan malzemeler isminin içinde yer alıyor. Ancak nane limon çeşitli şekillerde yapılabilen bir çaydır. Püf noktası, limonların kabuğuyla koyulması anca kaynatılmamasıdır. Bu nedenle nane limon çayı hazırlarken naneleri kaynatıp, limonu içine sonradan atmalısınız.

Nane limon çayı için hem kuru nane hem taze nane kullanabilirsiniz. Ancak taze nanenin daha yumuşak bir tadı ve daha etkin özelliği olacaktır. Bir cezvenin içine koyduğunuz nanenizi, yapraklar dibe çökene kadar kaynatın. Kapağının kapalı olması tercih edilir. Ardından altını kapatın ve içine kabuğuyla birlikte limon dilimlerini atın. 6-7 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonrasında süzerek fincana alın. Özellikle çocuklar için, içine bal veya şeker koymak daha güzel olacaktır. Bu hem vücudun şeker dengesini düzene sokar hem de içimini kolaylaştırır. Ancak çok fazla koyulmaması da önemlidir.

Papatya çayı

Papatya çayı, kurutulmuş papatya çiçeklerinden yapılır. Mide ve bağırsak problemlerinin çözümünde birebirdir. Hazımsızlığa iyi gelir. Sakinleştirici etkisiyle stres kaynaklı mide problemlerini hafifletir. Kasları rahatlatır. Uykuya geçiş kolaylaştırır. Adet ağrıları üzerinde hafifletici etkiye sahiptir. Papatya çayı hazırlamanın yöntemi sıcak bir demlik suyun içine papatça çiçeklerini atmaktır. Her bir fincan için 6-7 çiçek yeterlidir. Altı kapalı olarak papatyalar 10 dakika kadar sıcak suda demlenir. Sonrasında süzülüp içilir.

Papatya çayının etkili olabilmesi için kurutulmuş papatyaların taze olması gerekir. Bu nedenle güvendiğiniz bir yerden aldığınıza emin olunuz. www.hayfene.com olarak her zaman en taze şekilde sunduğumuz papatyalarımızı deneyebilirsiniz. Bununla birlikte, kaliteli papatyaların tadı da bir hayli keskin olur. Bu nedenle papatya çayınızın içine çok fazla çiçek atmamanızı öneririz. Dilerseniz çayınızı bir miktar bal ile tatlandırmayı da tercih edebilirsiniz.

Zencefil çayı

Zencefil de tıpkı nane çayı ve papatya gibi çok amaçlı bir çay. Zencefil çayı mideyi rahatlatır, sindirim temelli sıkıntıları giderir, genel olarak karındaki spazmları çözer. Zencefil ayrıca bağışıklığı da desteklediğinden, farklı hastalıklar sebebiyle oluşan mide bulantısına iyi gelirken, vücuda güç de verir. Zencefil çayı hazırlamak için kuru zencefili elinizle küçük parçalara bölün. Kaynamış suda 8-9 dakika bekletin. Zencefilin tadını bir miktar acı bulanlardansanız, tıpkı papatyadaki gibi, zencefil çayının içine de bir miktar çay veya şeker katabilir, limon ile lezzetlendirmeyi de deneyebilirsiniz.

Tarçın

Tarçın çayı hazırlamak için çubuk tarçın kullanmalısınız. Aldığınız çubuk tarçının taze olması bu noktada önem taşıyor. Tarçın çayını hazırlamak için genişçe bir cezveye veya bir süt ısıtma kabına tarçın çubuğunu atın. Büyükçe bir fincan için bir çubuk yeterli olacaktır. Ağzını bir kapakla kapatın. Bu şekilde kısık ateşte kaynayıncaya kadar tutun. Kaynamaya başladıktan sonra altını tamamen kapatın ve 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Çubuk tarçını kırarak koyarsanız, daha lezzetli ve etkili olacaktır. Ardından fincana alarak içebilirsiniz. Tarçın çayının lezzeti kendiliğinden tatlıdır. Bal ya da şeker gerektirmez. Bununla birlikte dilerseniz üzerine biraz süt ekleyebilirsiniz.

Melisa çayı

Melisa çayı da mide bulantısını hafifletici, mideyi ve sindirim sistemini yatıştırıcı özelliktedir. Kurutulmuş melisayı dilerseniz diğer tüm çaylar gibi Hayfene’den edinebilirsiniz. Melisa çiçeklerini kaynamış suyun içine atın ve 5-6 dakika kadar demleyin. Son derece sade, zarif ve güzel bir çay olan melisayı yatmadan evvel de içebilir, sakinleştirici etkisinden faydalanabilirsiniz.

Şifalı çaylar muhteşemdir ve kadim zamanlardan beri çok çeşitli hastalığın tedavisinde kullanılırlar. Ancak günümüz modern tıbbı, bu gibi şifalı çayların kullanımı için kimi koşulların dikkate alınması koşulunu ortaya koyuyor. Eğer ciddi bir hastalığınız varsa, doktorunuzla görüşünüz. Şifalı çayları yalnızca onun tavsiyesi uyarınca tüketiniz. Hamileyseniz, emziriyorsanız, düzenli kullandığınız ilaçlar varsa veya bir kronik hastalığınız bulunuyorsa, bu çayları tüketmeden önce mutlaka doktorunuzun görüşünü alınız.

Sağlık Yaşam kategorimize geri dönebilir ya da Güne Zinde Başlamak İçin 5 Beslenme Önerisi hakkında bilgi alabilirsiniz.