Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Mineral Zengini Siyah Üzüm Çekirdeği

Mineral Zengini Siyah Üzüm Çekirdeği

Siyah üzüm çekirdeği nedir, nasıl kullanılır, faydaları nelerdir?

Üzüm dünyanın pek çok farklı coğrafyasında bin yıllardan bu yana tüketilen bir meyve. Efsanelerde, eski eserlerde, mitolojide üzümün yeri vardır ve bugün de hem faydaları hem lezzetiyle hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri olmayı sürdürüyor. Mineral, potasyum, demir, magnezyum ve benzeri mineraller bakımından zengin oluşuyla dikkat çekiyor.

Siyah üzüm çekirdeği nedir?

Üzüm, özellikle de siyah üzümü yemesi çok lezzetli, peki ya çekirdeği? Siyah üzümün çekirdeği pek çok işi tarafından yeme sırasında çıkarılır. İstenmeyen bir parça olarak çöpe gider. Oysaki siyah üzüm çekirdeğinin faydaları pek çoktur. Siyah üzüm çekirdeği, üzümün besin değeri en yüksek kısmıdır. Esansiyel yağ asitleri, aminoasitler, E vitamini, linoleik asit ve güçlü flavonoidleri bünyesinde barındırır. Antioksidan etkisi yüksektir.

Siyah üzüm çekirdeği nasıl kullanılır?

Hayfene markasıyla siyah üzüm çekirdeğini bütün halinde alabilir veya direkt öğütülmüş ürünümüzü de tercih edebilirsiniz. Tane halinde çay gibi demleyebilir, toz halinde yoğurt, bal veya salatalara katarak tüketebilirsiniz. Alerjik reaksiyonlar dışında bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak her besinde olduğu gibi, bunu da aşırı tüketmekten kaçınmak gerekir.

Siyah üzüm çekirdeğinin faydaları nelerdir?

Üzüm çekirdeğinin antioksidanlar bakımından çok zengin olduğu bilinmekte. Bu nedenle kanda yağlanma ve kolesterol gibi problemlerle başa çıkmada sık kullanılır. Kan damarlarında yağ birikimini engeller. Kan damarlarının zayıflamasına bağlı hastalıklarda, hasarların giderilmesinde ve damarların yeniden güçlendirilmesinde kullanılabilir. Tansiyon üzerinde de olumlu etkisi vardır, tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Üzüm ve üzüm çekirdeğinin kan yapıcı özellikle olduğu da bilinmektedir.

Üzüm çekirdeği çok ciddi kan sulandırıcı etkiye sahiptir. Bu nedenle dolaşım sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kılcal damarların dolaşım problemlerine bağlı olarak çatlaması neticesinde meydana çıkan varis problemlerinin giderilmesinde de destekçi görev üstlenir. Bacaklarda yine dolaşım sorunlarına bağlı şişlik ve ödemler gözleniyorsa, buna da iyi geldiği düşünülmektedir. Aynı şekilde kılcal damarları güçlendirdiği için gözlerimizin sağlığı bakımından da önemlidir. Hemoroit oluşumunu engellemesi açısından da önemlidir.

Üzüm çekirdeği sindirim sistemi üzerinde de etki eder. Bağırsakların çalışmasını hızlandırır. Düzenli çalışan bağırsaklar sayesinde hem spazm, gaz, ağrı gibi şikayetlerin önü alınmış olur hem de buna bağlı hastalıklar giderilir.

Üzüm çekirdeğinin hastalıklara karşı koruyucu etkisi olduğu bilinmektedir. Bağışıklığı güçlendirir. Aşırıya kaçmadan düzenli tüketildiği takdirde faydalıdır. Kireçlenmelerin tedavisinde kullanılabilir. Kimi alerjilerde iyileştirici etkisi görülebilir.

Üzüm çekirdeği ayrıca, cildin gergin, parlak ve pürüzsüz olmasını sağlar. Dokuların yenilenmesine destek olduğu için yaşlanma izlerinin geciktirilmesinde fayda sağlar. Bugün pek çok modern kozmetik ürününün içinde üzüm çekirdeği kullanıldığını görebilirsiniz. Solgun görünümün önüne geçerek, cildin ışıldamasını sağlar.