Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Muskatın Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır

Muskatın Faydaları Nelerdir ve Nasıl Kullanılır

Geleneksel Hint mutfağında en çok kullanılan baharatlardan olan Muskat, son yıllarda Türk mutfağında da kullanılmaya başlandı. Doğru kullanıldığında sayısız faydası olan muskat, fazla tüketildiğinde de zararlı olabiliyor. Peki Muskat nedir? Nasıl kullanılır? Tüm bunların cevabı bu yazımızda..

Muskatın Faydaları Nelerdir

Muskat, sindirim sisteminin sağlıkla çalışmasına destek oluyor, bu sayede hazımsızlık problemi yaşayanları rahatlatıyor.

Muskat, iştahsızlık problemi yaşayanların da sorununu çözüyor, iştah açıcı bir etkisi bulunmaktadır.

Antiseptik özellikleri sayesinde vücudu birçok zararlı ve yabancı maddeden koruyor, bağışıklığın güçlenmesine yardımcı oluyor.

Düzenli olarak tüketildiğinde ağız kokusuna kalıcı olarak ortadan kaldırıyor.

Stres kaynaklı uykusuzluk ve baş ağrısına iyi geliyor.

Düzenli tüketildiği takdirde sivilce problemi yaşayanların sorunlarını kısa sürede ortadan kaldırıyor.

Afrodizyak etkisi bulunmaktadır.

Muskat Nasıl ve Nerede Kullanılır

Muskatı bir bütün olarak aldıysanız rendeleyerek kullanabilirsiniz. Eğer toz ya da rendelenmiş halini aldıysanız, doğrudan bu şekilde kullanabilir. Bir çok yemeğe baharat olarak ilave edebilirsiniz. Hayfene’nin sitesinde bütün halini ve toz halini bulabilirsiniz.Her şeyin fazlasının zararlı olduğunu düşündüğümüzde tariflerinizde yazılan miktar kadar kullanmanızı öneririz.

Muskat bir baharat olarak beşamel sos gibi birçok sos tarifinde, kremalı yemeklerde ve hatta kek, kurabiye gibi hamur işlerinde de kullanılabiliyor. Tercihe göre sebze ve salatalarda da kullanılabilir.

Ancak söylediğimiz gibi eğer daha önce muskatı hiç kullanmadıysanız, yan etkilerinden zarar görmemek için mutlaka uygulayacağınız tarife uygun bir şekilde hareket etmeniz, aşırıya kaçmamanız gerekiyor.

Muskatın Zararları

Diğer birçok gıda gibi fazla tüketildiği takdirde vücudumuz farklı reaksiyon gösterebilir.

Alınması gereken dozun üstünde tüketildiğinde baş dönmesi, mide bulantısı, ağız kuruluğu, yüz kızarıklığı, kabızlık ve kalp ritminde artış gibi problemler oluşabilir. Bu gibi yan etkileri olduğu için her zaman tariflerde belirtildiği kadar kullanmanız gerekmektedir. Şifa amaçlı muskat kullanacaksanız, önce mutlaka bir hekime başvurmanızı öneriyoruz. Özellikle baharatlara karşı alerji probleminiz var ise mutlaka doktorunuza danışarak kullanınız. Muskat siparişinizi dilerseniz hemen buradan verebilirsiniz.