Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Mutfakların İlginç İsimli Lezzeti: Kajun Baharatı Nedir?

Mutfakların İlginç İsimli Lezzeti: Kajun Baharatı Nedir?

Kajun Baharatı Nedir?

Kajun baharatı denildiğinde akla ilk gelen şey kaju fıstığı olsa da, kajun baharatı ismini aslen Cajun mutfağından alıyor. Bu mutfak günümüzde ABD’nin Louisiana eyaletindeki bir toplulukla bağdaştırılıyor. Ancak asıl çıkış noktası sanılanın aksine ABD değil, Afrika’nın kuzeyi. Cajun mutfağının olmazsa olmazı aynı isimli baharatı. Cajun baharatı bugün Uzakdoğu mutfağı ve Güney Amerika’da da yaygın şekilde kullanılıyor.

Bununla birlikte, cajun ya da kajunun tek bir tarifi yok. Tıpkı Hintlerin körisi gibi, bu baharat da yapanın eline ve damak tadına göre değişiklik gösteriyor. En temel tarifte ise, Bizim Hayfene’de de kullandığımız gibi toz biber, karabiber, sarımsak, soğan tozu ve toz tatlı biber yer alıyor. Ancak bu baharatların kişiye özel oranlarda bir araya gelmesi de büyük fark yaratabiliyor.

Kajun Baharatı Nasıl Kullanılır?

“Cajun Chicken” diye bilinen tavuk yemeğinin kendine has özel tadını cajun baharatı verir. Genellikle tavuk ve patates yemeklerinde kullanılan bu baharat deniz mahsulleri, ızgara sebzeler ve yumurta mezelerinde de çok iyi gider. Örneğin sıradan bir haşlanmış yumurtayı küçük parçalara bölüp bir miktar zeytinyağı, bir miktar tuz ve cajun baharatı ile karıştırdığınızda, harika bir lezzet elde edersiniz. Bunu meze olarak tüketebilir, sandviçlerin içine sos gibi ilave edebilirsiniz.

Cajun baharatıyla et ve tavukları marine edebilirsiniz. Şnitzel yaparken galeta ununun içine karıştırabilirsiniz. Tavuk panede, kızartma köftelerin üzerine, domatesli ve kıymalı makarnalarda sosların içinde kullanabilirsiniz. Çeşit çeşit tostların içine serperek şaşırtıcı lezzetler elde edebilirsiniz.

Baharat kategorimize geri dönebilir ya da zencefilin nasıl saklanacağı hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.