Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Mutlaka Bilmeniz Gereken 5 Bitkisel Protein Kaynağı

Mutlaka Bilmeniz Gereken 5 Bitkisel Protein Kaynağı

İster günlük protein alımınızı artırmanın yollarını arıyor olun, isterseniz bitkisel beslenme ağırlık verirken protein ihtiyacını karşılamak isteyenlere bitkisel proteinleri sıraladık.

Mercimek

Mercimek hem protein hem karbonhidrat hem de lif açısından çok zengin bir gıdadır. Üstelik Türk mutfağındaki çeşitli tarifleri düşünülürse kullanımı çok da rahattır.

100 gr mercimek = 9 gr protein

Chia Tohumu

Chia Tohumu yüzyıllardır kullanılan eşsiz bir çekirdek. Bilhassa suyu bağlama özelliği sayesinde dikkatleri üzerine çekiyor. Birkaç yıldır ülkemizde de yaygın olarak kullanılan Chia Tohumu aynı zamanda protein açısından da çok zengin.

2 çorba kaşığı Chia Tohumu = 48 gram protein

Kinoa

Yine Chia Tohumu gibi birkaç zamandır giderek popülerleşen Kinoa da bir bitkisel protein kaynağı. Proteinin yanında karbonhidrat ve lif de barındıran Kinoa’yı farklı tariflerde kullanmanız mümkün.

100 gr Kinoa = 13 gr protein

Spirulina

Japonya’da yetişen mavi yeşil alg türü olan Spirulina tozu, protein açısından oldukça zengindir. Kuru ağırlığının yarısından fazlası proteinden oluşmaktadır. Bir diğer özelliği ise, neyin içine katarsanız katın tarifinizi yeşile boyar. Uyarması bizden!

100 gr Spirulina = 57 gr protein

Fasulye

Fasulye de bir diğer bitkisel protein kaynağıdır. Mercimekte olduğu gibi yine Türk mutfağında ciddi bir yere sahip olan fasulyeyi mutfağınıza dahil ederek ihtiyacınız olan proteinin bir kısmını bu şekilde karşılayabilirsiniz.

1 porsiyon fasulye = 16 gr protein

Sağlıklı Yaşam kategorimize geri dönebilir ya da Sağlıklı Yemekler Yiyebilmek İçin İpuçları hakkında bilgi alabilirsiniz.