Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Neden Çörek Otu Yağı Kullanmalısınız?

Neden Çörek Otu Yağı Kullanmalısınız?

Çörek Otu Yağı Nedir?

Çörek otu yağı besleyici özelliğiyle son derece değerli ve özel bir yağdır. Ülkemizde ekimi yapılan çörek otu bitkisinden, haricen sıkma yöntemiyle elde edilir. Selenyum, çinko, demir, bakır ve kalsiyum gibi mineraller bakımından son derece zengin olan çörek otu yağı, günlük beslenme rutinine kolaylıkla eklenebilir. Bu yağ etken madde olarak E vitamini ihtiva eder. Oleik asit, Omega 3, Omega 6 doymuş yağ asitlerini içerir. Tekil hücrelerden oluşan yapısı, içerdiği yüksek vitamin, mineral ve temel yağ asitleri ile pek çok rahatsızlık ve metabolik eksikliklerin giderilmesinde kullanılır.

Çörek otu yağının faydaları nelerdir?

Çörek otu yağının gaz söktürücü, idrar söktürücü, bronşit ve öksürüğü hafifletici, emziren hanımlarda süt artırıcı, hoş kokusu nedeniyle müshil ve benzeri ilaçlarda lezzet verici ve koku giderici olarak kullanımı yaygındır. Metabolizma ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği düşünülmektedir.

Antioksidanlar bakımından zengin olan çörek otu yağı, iştahı düzenler, vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar ve bu şekilde kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Her gün az miktarlarda düzenli kullanımı sindirim problemleriyle başa çıkmada yardımcıdır.

Çörek otu yağının saç ve cilde de faydası vardır. İçeriğindeki yağ asitleri, antioksidanlar ve vitaminler cildi nemlendirerek koruma sağlar. Yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Dudak bakımında da kullanılabilir. Saçlara parlaklık ve yumuşaklık verir. Saç diplerine düzenli uygulandığında dökülmenin önüne geçer. Kepekle mücadelede fayda sağlar.

Çörek otu yağı nasıl kullanılır?

Çörek otu yağının vücuda etkilerinden yararlanmak için onu hem yemeklerinize katabilir hem de cilt bakımı kürleri uygulayabilirsiniz. Mutfakta çörek otu yağını yemeklerinizin ve salatalarınızın üzerine gezdirebilirsiniz. Pişirme yağı olarak kullanılması uygun olmaz. Antioksidan özelliği sayesinde detoks yapılırken kullanılabilir. Dilerseniz her sabah bir tatlı kaşığı kadar içebilirsiniz. Gündelik kullanımda bu miktar aşılmamalıdır. Gereğinden fazla kullanımın faydası olmadığı gibi, bünyeden bünyeye değişebilecek etkiler de gösterebilir.

Çörek otu yağı, zeytinyağı ile karıştırıp yüze masaj şeklinde de uygulanabilir. Bir saat kadar beklendikten sonra cilt ılık suyla ve doğal sabunla yıkanır.

Çörek otu yağını az miktarlarda yemeklerinizde kullanmak haricinde, herhangi bir hastalığın tedavisinde kullanmak istiyorsanız, öncelikle mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Hamile ve emziren kadınların, düzenli ilaç kullanan kimselerin ve kronik hastalığı bulunan kişilerin, diğer tüm bitkisel ürünler gibi, çörek otu yağını da kullanırken doktordan bilgi alması gerekmektedir.

Çörek otu yağı nasıl saklanır

Çörek otu yağının sabit sıcaklıkta saklanılması önerilmektedir. Buzdolabı, saklama alanı olarak zorunlu olmasa da kontrollü bir ısı sağlamak açısından kullanılabilir. Düzenli olarak serin kalan kiler gibi bir ortam söz konusuysa, orada da saklanabilir. Çekmecelerin ve mutfak dolaplarının arka kısımları da bir alternatif olabilir. Küçük, temiz ve koyu renkli cam kavanoz, çörek otu yağını saklamak için idealdir. Kullanırken yağın içine ıslak veya nemli kaşık kesinlikle değdirilmemelidir. En pratik ve garanti yöntem, ihtiyacınız olan kadarını kavanozun kapağına alarak veya şişeden kaşığa dökerek kullanmaktır.

Bununla birlikte, tüm esansiyel yağlar, baharatlar ve benzeri ürünler gibi, çörek otu yağını da az az ve ihtiyaç kadar almak esastır. Çünkü diğer tüm besinler gibi, bu ürünleri de şifalı özelliklerini kaybetmeden uzun süre saklamak pek mümkün olmamakta.

Sağlıklı Yaşam Kategorimize geri dönebilir ya da Yeşil Altın olarak nitelendirilen Kabak Çekirdeği yağı ile tanışabilirsiniz!