Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Nedir Bu Garam Masala

Nedir Bu Garam Masala

Hindistan, farklı iklimi sebebiyle birçok bitkiye ev sahipliği yapar. Genel olarak baharat şeklinde kullanılan bitkilerin büyük bir çoğunluğu Hindistan ülkesinde yetişmektedir. Bu sebeple de hem kendi ülkelerinde hem de diğer doğu ülkelerinde yemeklerde baharat kullanımı oldukça fazladır. Ülkemizin tarihinde de doğu kültürü ile büyük etkileşimler olduğundan bizler de yemeklerimizi baharat açısından, biraz fazla baharatlı olarak hazırlarız. Hindistan’da bazı baharatların bir arada kullanılması hem fayda hem de lezzet yönünden çok önemli olurken bu karışımlar için özel isimler kullanılmaktadır. Köri bu tarz karışımlar arasından en popüleri olurken garam masala da son dönemin en çok tercih edilen baharatlarından birisidir.

Garam Masala Nedir

Garam masala, Hindistan ve çevresindeki bölgelerde kullanılan şifası oldukça fazla olan bir baharat karışımıdır. İçeriği kişisel ve yöresel olarak değişiklik gösterse de tadı ve kokusu ile kendisini fark ettirdiği kesindir. Üstelik bu baharatı evlerinizde de rahat bir şekilde yapabilirsiniz.

Garam Masala Nasıl Yapılır

Garam masalayı evde yapmak isteyen okurlarımız için malzemeler;

1 yemek kaşığı kimyon tohumu,

3/4 çay kaşığı tane karanfil,

1 yemek kaşığı tane karabiber,

1,5 tatlı kaşığı çörek otu,

4 yemek kaşığı kişniş tohumu,

1 çay kaşığı zerdeçal,

1,5 tatlı kaşığı toz zencefil,

3/4 tatlı kaşığı siyah kakule,

yarım çubuk tarçın,

2 kurutulmuş defne yaprağı,

1/2 küçük kurutulmuş acı biber.

Bütün bu malzemeleri havanda döverek sağlam bir şekilde karıştırın. İsteğiniz ya da sevdiğiniz baharatlar için inisiyatif kullanabilirsiniz. Ekleme ya da çıkarma yapabilirsiniz. Kendi damak tadınıza uygun hale getirebilirsiniz.

Peki Garam Masalanın Faydaları Nelerdir

Lezzetli baharatların inanılmaz derecede karmaşık bir karışımı olan garam masala, gerçekten çok daha ilginç bir şekilde herhangi bir yemeği de süsleyebiliyor. Bu karışımı et, balık ve tavuklarda kullanabileceğiniz gibi, çorbalarınıza da ekleyebilirsiniz. Sade bir yemeği harika bir lezzete dönüştürdüğü kesin. Baharatları ve farklı karışımları denemeyi seviyorsanız kullanmalısınız. Ayrıca, onu oluşturmak için kullanılan her bir baharatın ayrı ayrı yararlarını da elde edersiniz. Genel olarak, baharatlar güçlü hastalıklarla mücadele ve sağlığı geliştiren antioksidanlar ile yüklenir. Örneğin, garam masala kanser gibi ciddi bir hastalığı önlemeye yardımcı olduğuna inanılan birçok baharatı içerir.

Garam masala, farklı baharatların bir arada kullanılmış hali olduğundan, bu baharatların insanlar üzerinde yarattığı olumlu etkilerin tamamına sahiptir. İlk olarak insanların sindirim sistemlerinin rahatlamasında çok önemli bir rolü vardır. Kabızlık gibi sorunlarda bu karışım baharatın düzenli bir şekilde kullanımı, sorunun çözülmesinde etkili olabilmektedir. Bunun yanında üst solunum yolu hastalıklarına karşı da önemli bir kalkan görevi gördüğü de bilinir. Nezle ya da grip gibi kış aylarında sıklıkla karşımıza çıkan hastalıklarda garam masala kullanımı sayesinde başarılı bir koruma gerçekleştirilir. Son olarak kişilerin metabolizma hızlarının artmasına da katkı sağladığı yapılan araştırmalar sonucu öğrenilmiştir. İçeriğindeki tarçın sayesinde gün içerisinde daha fazla kalori yakmaya başlayan insanlar, zayıflamak için attıkları adımlarda daha yüksek verimler alabilmektedirler.

Garam masalanın faydası olduğu kadar bazı dikkat edilmesi gereken etkileri de yok değil. İçeriğinde yer alan ürünler oldukça etkin bir tada ve yapıya sahiptir. Bu sebeple de garam masala tüketimini fazla olması durumunda kişilerin midelerinde yanma gibi problemleri ortaya çıkarabilir. Çok fazla tüketimden kaynaklı ortaya çıkacak olan bu sorunları ishal takip eder. Tüm bu yan etkiler fazla kullanımda ortaya çıktığı gibi kişinin vücuduna da ciddi zararlar vermektedir. Bunların dışında garam masala kullanımının insan sağlığı için bir zararı bulunmaz. Farklı baharatları karıştırılarak evde de hazırlanabilen garam masala, yemeklere kattığı lezzetin yanında son derece faydalı bir üründür.

İster tüm malzemeleri satın alarak kendi garam masalanızı yapın, isterseniz uğraşsızca hazır garam masala alarak lezzetin farkına varın! İçeriğinde kullanılan tüm baharatları ve hazır garam masalayı, Hayfene‘den hemen sipariş edebilirsiniz! Şimdiden afiyet olsun!