Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Okaliptus Yağının 8 İnanılmaz Faydası

Okaliptus Yağının 8 İnanılmaz Faydası

Aslen Avustralya’ya özgü olan okaliptus ağaçları artık tüm dünyada yetişmekte ve tıbbi özellikleri için kullanılmaktadır. İyileştirici güçleri, ağacın oval şeklindeki yapraklarından elde edilen okaliptus yağından geliyor. Yapraklar kurutulur, ezilir ve bu esansiyel yağı elde etmek için damıtılır. İşte okaliptus yağının dokuz faydası…

1- Öksürük Tedavisi

Uzun yıllardır öksürüğü gidermek için okaliptus yağı kullanılmıştır. Günümüzde bazı reçetesiz öksürük ilaçları, aktif bileşenlerinden biri olarak okaliptus yağına sahiptir. Vicks VapoRub gibi tedavi özelliği olan merhemler, diğer öksürük önleyici bileşenlerle birlikte yaklaşık yüzde 1.2 oranında okaliptus yağı içerir. Bu popüler merhemler, soğuk algınlığı veya grip, öksürük gibi semptomlarını hafifletmek için göğse ve boğaza uygulanır .

2- Balgam Sökücü

Öksürüyorsunuz ama balgamınızı bir türlü aramıyor musunuz? Okaliptus yağı sadece bir öksürüğü yatıştırmakla kalmaz, aynı zamanda balgam çıkarmanıza yardımcı olur. Okaliptus yağı ile yapılan buharı solumak, mukusu gevşetir, böylece balgam dışarı atılır.

3- Sivrisineklere Elveda

Sivrisinekler sağlığımız için tehlikeli olabilecek hastalıkları taşır. Isırıklarından kaçınmak için en iyi savunma yöntemlerinizden biri okaliptus yağı olabilir! Piyasadaki sinek kovucu spreylerin içeriğine bakarsanız, okaliptus esansını görebilirsiniz.

4- Yara Tedavisi

Avustralya yerlileri, okaliptus yapraklarını yaraları tedavi etmek ve enfeksiyonu önlemek için kullanır. Günümüzde okaliptus yağının, iltihapla mücadele etmek ve iyileşmeyi desteklemek için cilt üzerinde hala kullanıldığı biliniyor. Okaliptus yağı içeren kremler veya merhemler satın alabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Bu ürünler küçük yanıklarda veya evde tedavi edilebilen diğer küçük yaralanmalarda kullanılabilir.

5- Nefes Açıcı

Astım ve sinüzit gibi solunum sorunlarına, okaliptus yağı eklenmiş buharın solunması yardımcı olabilir. Bu yağ, mukoza ile reaksiyona girerek mukusu azaltır, gevşetmenize yardımcı olur.

6- Kan şekeri kontrolü

Okaliptus yağı, diyabet tedavisi için de potansiyele sahiptir . Şimdilik bu konuda kesin bulgular olmasa da uzmanlar diyabetli kişilerde kan şekerini düşürmede rol oynadığına inanıyor.

7- Ağız Kokusu Tedavisi

Nane kötü ağız kokusuna karşı kullanılabilecek tek bitki değildir elbette. Antibakteriyel özellikleri nedeniyle, okaliptus yağı, talihsiz ağız kokusuna neden olan mikroplarla savaşmak için kullanılabilir. Bazı gargaralar ve diş macunları aktif bir bileşen olarak okaliptus yağı, diş çürümesine neden olan bakterilere saldırarak dişlerde ve diş etlerinde plak birikiminin önlenmesine de yardımcı olur.

9- Eklem Ağrıları Tedavisi

Araştırmalar, okaliptus yağının eklem ağrısını hafiflettiğini gösteriyor. Aslında, osteoartrit ve romatoid artrit gibi durumlardan ağrıyı gidermek için kullanılan bir çok reçetesiz krem ​​ve merhem okaliptus yağı içerir. Okaliptus yağı, birçok durumla ilişkili ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca sırt ağrısı çeken veya eklem veya kas yaralanmasından iyileşenlere de yardımcı olabilir. Çoğu masaj salonların da Okaliptus yağı ile masaj yapılmaktadır.

Okaliptus yağının tüm bu faydaları insanlar tarafından bilinmekle birlikte, tedavi amaçlı kullanımlar için önce mutlaka doktorunuza danışmalısınız. Eğer şartlar sizin için uygunsa hemen buradan sipariş verebilirsiniz.