Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Oolong Çayının Tarihi – Nedir Bu Oolong Çayı

Oolong Çayının Tarihi – Nedir Bu Oolong Çayı

Anavatanı Çin olan, tarihi M.Ö. 2000’lere dayanan ve dünyada sudan sonra en çok tüketilen içeceklerden birisi olan çay familyasından olan oolong çayı nedir. Bilinen dört ana çay türü vardır, siyah, yeşil, beyaz ve oolong… Oolong çayı, dünyadaki çay tüketiminin sadece yüzde 2’sini oluşturmaktadır. 

Oolong Çayı Nedir?

Oolong çayı aslında yaygın olarak Çin ve Tayvan’da tüketilmektedir ancak son yıllarda ülkemizde de sıklıkla tüketilmeye başlanmıştır. Tüm çay çeşitleri aynı bitkiden gelmesine rağmen, farklılıklar hasat ve işleme sırasında ortaya çıkar. Örneğin; oolong çayı kısmen fermente edilirken, siyah çay tamamen fermente edilir. Çay çeşitleri ayrıca antioksidanların miktar ve tiplerinde de farklılık gösterebilir. Yeşil çayda, kateşinler olarak bilinen bir antioksidan sınıfı yüksektir. Siyah çaydaki antioksidanlar, theaflavinler ve thearubigindir. Oolong çayında antioksidan miktarı ortalamadır.

Oolong çayı ve yeşil çay, fincan başına ortalama 10 ila 60 miligram benzer miktarlarda kafein içerir. Karşılaştıracak olursak kahve, fincan başına yaklaşık 70 ila 130 mg kafein içerir. Şekersiz demlenmiş bir çay, sıfır kalorili bir içecek olarak kabul edilir. Yağ, karbonhidrat veya protein içermez.

Oolong Çayı Nasıl Hazırlanır?

Tadında bir değişiklik olmaması için siyah çay ve diğer bitkisel çaylara göre daha az sıcak su ile demlenmesi gerekir. 85 derecelik su ile 4 dakika demletmeniz yeterli olacaktır. Yoğun tadından dolayı çok bekletmemeniz önerilir.

Detoks çayı ile limonata, mus, meyve salatası gibi değişik tarifler deneyebilirsiniz.

Oolong çayını içerisinde barındıran detoks çayını Hayfene’den hemen şimdi sipariş edebilirsiniz. Bu bilgilerden faydalanmasını istediğiniz yakınlarınız ile yazımızı paylaşmayı unutmayın!