Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Safran Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Safran Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Safran, mutfakların kraliçesi. Günümüzde olduğu gibi tarihte de en kıymetli baharatlardan biriydi. Aile boyu tariflere bile bir tutamı yeten bu eşsiz baharat hakkında bilmemiz gereken bazı şeyler var.

Safran nasıl seçilir?

Safran, belirgin özelliklere sahip olsa da başka bir ürünle çok kolay karıştırılabilir. Aspir de aynı safran gibi liflerden oluşan rengi safrana çok benzeyen bir üründür. Aralarındaki en büyük fark ise aspir, turuncuya hatta sarıya çalan liflere sahipken safranın sadece kırmızı renkli liflerden oluşmasıdır. Bu farka rağmen ayırt etmekte zorlananlar olsa da aspir, safranın güçlü lezzeti ve kokusu ile karşılaştırılamayacak kadar zayıf bir baharattır.

Safran alırken renginin kırmızı olmasına, şeklinin düzgün olmasına, kokusunun yoğun olmasına dikkat edin. Emin olmadığınız satıcılardan safran alırken daha temkinli olun, aksi taktirde safran fiyatına aspir satın alabilirsiniz.

Safran nasıl saklanır?

Safranı cam kavanozda, serin, direkt ışık almayan ve kuru bir ortamda 18 aya kadar saklayabilirsiniz. Elbette 18 aydan daha fazla da saklanabilir ancak zaman içinde gücünü kaybedecektir.

Safran yerine ne kullanılabilir?

Safranın kullanıldığı tariflerde safran yerine başka baharatlar da kullanmanız mümkün. Yukarıda bahsettiğimiz gibi aspir kullanabilirsiniz. Ayrıca zerdeçal da safran yerine kullanabileceğiniz baharatlardan bir tanesidir. Ancak tabi safran yerine ne kullanırsanız kullanın rengi tuttursanız bile tattan ve kokudan vazgeçmiş olacağınızı unutmayın.

Baharatlar geri dönebilir ya da Karabiber Yerine Kullanılabilecek Farklı Baharatlar hakkında bilgi alabilirsiniz.