Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Salata Baharatı Karışımı İle Tanışın

Salata Baharatı Karışımı İle Tanışın

Salataya baharat mı konurmuş demeyin, Hayfene Salata Baharatı Karışımı ile tanışın!

Mutfağımızın dört bir yanında kullanılan baharatlar elbette ki salatalar üzerinde de muhteşem etkiler bırakıyor. Baharat denilince ilk akla gelen yemek grubu salatalar olmayabilir ancak şöyle bir düşününce aslında salata baharatlarının da yoğun şekilde hayatımızda yer aldığını görüyoruz. Biz de Hayfene olarak, yüzyılı aşan tecrübemizle oluşturduğumuz özel baharat karışımları içerisinde salata baharatı karışımımıza da yer veriyoruz. Hayfene salata baharatı karışımı, Türk safranı, aspir, reyhan, fesleğen, nane, biberiye ve sumak gibi baharatları bir araya getiriyor ve tarifi tamamen bize özel. Her türlü salatada kullanılabiliyor. Salata baharatı karışımını zeytinyağı ve sirkede bir süre bekletirseniz, nefis bir aromatik sosu elde edebiliyorsunuz.

Şimdi gelin, Hayfene salata baharatı karışımının yanı sıra, hayatımızdaki diğer salata baharatlarına da bir göz atalım.

Önce Hayfene salata baharatı karışımı içerisinde yer alan salata baharatlarını tek başına nasıl kullanabileceğimize bakalım.

Biberiye: Zeytinyağının lezzetini zirveye taşır. Etli salatalara eklendiğinde, lezzeti adeta zirveye taşır.

Fesleğen: Baş döndürücü lezzeti salatalara bambaşka bir hava katar. Domates, roka, beyaz peynir, mozarella gibi malzemelerle hazırlanan Akdeniz tarzı salataların olmazsa olmazıdır.

Nane: Salata baharatları içerisinde belki de en taze lezzete sahip olanıdır. Yoğurtlu sosların vazgeçilmezidir. Yeşil otlarla, salatalıkla, cacıkla bir arada nefis olur.

Sumak: Sumak konulan salataya limon gerekmez. Dolayısıyla Hayfene salata baharatı karışımı ile lezzet verdiğiniz salatalara da limon koymayabilirsiniz.

Bunların yanı sıra farklı salata baharatları da vardır. Gelin onlara da bakalım.

Çörekotu: Hem farklı bir lezzeti vardır hem de salata baharatları içerisinde belki de en besleyicisidir. Beyaz peynirli salataya ve yumurtalı salatalara çok yakışır.

Kişniş: Koyu renkli yeşillikler ve kara lahana ile hazırlanan salatalara zarif bir tat katar. Balık yanına yenilen salatalarla tavsiye ederiz.

Hardal tozu: Mercimek, nohut gibi malzemelerle hazırlanan, zeytinyağı ile zenginleşen salatalara eklenebilir. Az miktarda eklemek daha iyidir. Yoğurt ile karıştırılabilir.

Kimyon: Börülce salatası, piyaz, havuç tarator gibi salatalara çok yakışır. Tahinli soslara eklenebilir. Salataya kimyon eklemenin püf noktası az miktarda, hafifçe serpmektir.

Salata baharatlarının yanı sıra, salatalarımıza tat katan nar ekşisiyle ilgili de bilgi edinmek isteyebilirsiniz.

Afiyet olsun!