Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Şişkinlik Problemine Karşı Alabileceğiniz 5 Önlem

Şişkinlik Problemine Karşı Alabileceğiniz 5 Önlem

Şişkinlik ve gaz kadar kişiye rahatsızlık veren çok az şey var bu hayatta. Hepimiz zaman zaman bu dertten mustarip oluyoruz. Halbuki çözümü çok da uzakta aramaya gerek yok! Ufak tefek dokunuşlarla şişkinlikten kurtulmak mümkün!

1. Yemeğinizle bağ kurunYemek sonrası şişkinlik ve gaz en yaygın karşılaşılan sorunlardan… Yemeklerinizle bağ kurarak neyin sizde bu şişkinliğe yol açtığını bulabilirsiniz. Yemekten sonra hissettiğiniz belirtileri bir kenara not edin. Sonrasında şüphelendiğiniz ürünü birkaç hafta mutfağınızdan çıkartın. Olumlu bir değişim yaşıyorsanız bu ürünlerden topyekûn uzak durmanızda fayda var. Birçok insan için süt ve süt ürünleri direkt olarak şişkinlik yapan ürünler arasında yer alıyor ama bu sizin için geçerli olmayabilir.

2. Zencefilli papatyalı çay içinSindiriminize yardımcı olmak için doğadan destek alabilirsiniz. Bu listenin en başında ise elbette zencefil ve papatya bulunuyor. Bu ikiliyi karıştırıp sıcak su, limon ve bal ile demleyerek sindiriminize yardımcı olabilirsiniz.

3. Probiyotik takviyesi alınÇok fazla şişkinlik ve gaz sorunu yaşıyorsanız buna önlem olarak günlük probiyotik takviyesi alabilirsiniz. Sindiriminize yardımcı olan bu yararlı bakteriler besinlerin daha rahat parçalanmasını sağlayacak ve sindirimi kolaylaştıracak. Elbette probiyotikleri kullanmadan önce aile hekiminize danışmalısınız.

4. Sakız çiğnemekten vazgeçinSakız çiğnemeniz, fazladan hava yutmanıza ve dolayısıyla şişkinlik yaşamanıza sebep oluyor. Eğer çok fazla şişkinlik hissi yaşıyorsanız ve sakız çiğneyen birisiyseniz belki sadece bu ufak değişikliği yaparak hayat kalitenizi arttırabilirsiniz.

5. Stresten uzak durmaya çalışınBedenimizde yaşadığımız sorunların birçoğunun temelinde stres yatıyor. Stresten mümkün olduğunca uzak durmanız, şişkinlik sıkıntınızı ortadan kaldırabilir.

Sağlıklı Yaşam kategorimize geri dönebilir ya da daha sağlıklı beslenmek adına yapabileceğiniz ufak değişiklikleri öğrenebilirsiniz.