Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Sofralarınızdan Nar Ekşisini Eksik Etmemeniz İçin Sebepler

Sofralarınızdan Nar Ekşisini Eksik Etmemeniz İçin Sebepler

Aramızda nar ekşisi sevmeyen var mıdır? Özellikle salata, kısır, çiğ köfte gibi her kesim tarafından severek tüketilen yiyeceklerin vazgeçilmezlerinden birinin nar ekşisi olduğunu söylemek hiç de yanlış olmaz. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olan ve doğanın baş döndürücü görsel güzelliklerinden birine sahip olan nar, doğal yollarla işlendiği takdirde nar ekşisi olarak da tüketilebilmektedir. Tüketim yoğunluğu Akdeniz bölgemizde daha fazla olan nar ekşisi, içeriğindeki vitaminlerden ötürü fazlaca tercih edilen ve sevilen bir üründür.

Peki Nar Ekşisinin Faydaları Nelerdir?

Nar ekşisinin faydalarından bahsedecek olursak, C Vitamini, Demir ve Potasyuma yer veren bu ürün bağışıklık sistemine uygun yapıdadır. Bu zamana kadar kullanımında hiçbir zararına rastlanmamış olsa da diğer ürünlerde olduğu gibi aşırıya kaçılması durumunda dikkatli olunması gerekir. Nar ekşisinin faydalarını anlatmaya başlamadan önce, elbette her doğal üründe olduğu gibi önce doktorunuza danışmanızı öneriyoruz.

Doğru Kullanılması Durumunda Nar Ekşisinin Faydaları

Kan basıncını azaltma özelliği ise tansiyonu düşürmeye yardımcı olması,

Diş eti kanamalarını önlemeye yardımcı olması,

Vücuttaki toksinlerin atılması,

Bağışıklık sistemini güçlendirmesi,

Şeker hastalığına karşı insülin direncini azaltmaya ve kan şekerini düşürmeye yardımcı olması,

Bağırsaklarda oluşan iltihapların giderilmesine ve sindirim sisteminin iyileştirilmesine yardımcı olması,

Prostat kanseri hücrelerinin büyümesini engellemeye yardımcı olması,

Stresle başa çıkamayanlarda, içerdiği antioksidan ile nar ekşisi, gerginliğin azalmasına yardımcı olması,

İleri yaşlarda beliren osteoartrit (kireçlenme), romatoid artrit (iltihaplı romatizma), osteoporoz (kemik erimesi) ve diğer kemik hastalıkları için de yavaşlatıcı özelliğe sahip olması,

Kadınlarda doğurganlığı arttırması, erkeklerde ise cinsel gücü artmasına yardımcı olması,

İdrar sökücü etkiye sahip olması,

Saç dökülmesi sorununa yardımcı olması,

Vücut direnç gücünü arttırarak üst solunum yolu enfeksiyonunu engellemesi yer almaktadır.

Nar ekşisinin diğer faydalarından bahsedecek olursak, nardan ötürü yüksek derecede antioksidan içermesi sebebiyle kalp damar yollarını korumaya da yardımcı olan mucizevi bir meyvedir.

Nar Ekşisinin Kullanım Alanları Nelerdir

Besin olmaması sebebi ile daha çok sos görevi gördüğü için salatalarda, çiğ köfte, kısır veya dolma gibi yiyeceklere ilave edilerek tüketilebilinir. Kendi başına kullanıldığında ise tam bir şifa kaynağıdır. Nar ekşisi, ciltteki sivilce ve sivilce lekelerinin giderilmesinde yardımcı olur. Kolajen ve elastik üretimini kolaylaştırırken, cildin sıkılaşmasında yardımcı rol oynar.Nar ekşisinin bilinmeyen bir diğer özelliği ise spor öncesi tüketildiğinde, performans arttırmaya yardımcı olmasıdır.

Türk damak tadının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan nar ekşisinin gördüğünüz gibi birçok alanda bizlere faydası var. Günümüzde halk arasında şifalı bitkiler literatürü arasında yer alan nar, sofralarımıza nar ekşisi formunda gelerek hem damak tadımıza hitap ediyor hem de birçok rahatsızlıklara tedavi yöntemi görevi üstleniyor.

Tüm bu özellikleriyle adeta bir ‘ilaç’ ve doğal antibiyotik görünümünde olan nardan elde edilen bu besleyici panzehir, sofralardan kesinlikle eksik edilmemesi gerekenler arasında yer alıyor.

Elbette tüm ürünlerde olduğu gibi nar ekşisinde de dikkat edilmesi gereken nokta kullanım miktarıdır. Her ne kadar biz sizin için araştırıp paylaşmış olsak da siz doktorunuza danışmadan ve söylediğimiz gibi aşırıya kaçmadan nar ekşisini yemeklerde ve salatalarda tüketebileceğiniz gibi; günlük yada haftalık cilt bakımınızda da vazgeçilmezler arasına nar ekşisini ekleyebilirsiniz.