Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Toz Endonezya Tarçın’ın Diğer Tarçınlardan Farkı

Toz Endonezya Tarçın’ın Diğer Tarçınlardan Farkı

Yemeklerde, tatlılarda ve daha birçok içecekle birlikte tüketilmekte olan toz tarçın, ülkemizde en çok toz Endonezya tarçın olarak tercih edilmektedir.

Güzel kokusunun yanı sıra, sağlığımız açısından da çok faydalı olan tarçın, tatlılarla tüketildiğinde kandaki şeker oranını dengeleyerek yükselmesini önler.

Tarçın Nedir?

Anavatanı Güney ve Güneydoğu Asya olarak bilinen tarçın, defnegiller ailesine mensup, yaprak dökmeyen, aromatik kokuya sahip bir ağaç türüdür. İlk kullanmaya başlayan ülke Çin’dir. Günümüzde de tarçının en büyük üreticilerinden olan ülke Çin iken; Endonezya, Vietnam, Sri Lanka gibi ülkelerde arkasından gelen üretici ülkeler arasındadır.

Tarçının Faydaları Nelerdir

Tarçının iltihap giderici, kan dengeleyici ve damar sertliğini giderme gibi özelliklerinin yanı sıra daha birçok fayda sağlayan özellikleri vardır. İçeriğindeki antibakteriyel madde sayesinde üst solunum yolunda oluşan gribal enfeksiyonların giderilmesinde de oldukça etkilidir. Peki her alanda tüketmeden vazgeçemediğimiz tarçının başka ne gibi faydaları vardır?

Kötü kolesterolü iyileştirerek düzene girmesine yardımcı olur.

Yüksek şekeri olan kişilerin, kan şekerini dengelemesini sağlar.

Unutkanlık problemine yardımcı olarak hafızayı güçlendirir.

Kanserle savaşarak daha ileriye gitmemesi için uğraşır.

Regl sancılarının azalmasına yardımcı olarak kanamayı düzene sokar.

Kilo vermeye büyük ölçüde yardımcı olarak yağ yakımını hızlandırır.

Stres ya da sinüzitin sebep olduğu migren ağrılarını azaltır.

Oluşan kötü kokuların giderilmesinde etkilidir.

Mikroplarla savaşarak , bakterilerin ölmesine yardımcı olur.

Tarçın yağı ile yapılan masaj ağrıların büyük ölçüde azalmasını sağlar.

Tarçın, çay olarak tüketildiğinde, soğuk algınlığa iyi gelir.

Boğazda oluşan enfeksiyonla meydana gelen yoğun öksürüğün azaltılmasına yardımcı olur.

Toz Endonezya Tarçın’ın Diğer Tarçınlardan Farkı

Ülkemize geldiği yer Endonezya olan tarçın, toz ya da çubuk şeklinde tüketilmesinin yanı sıra yağ olarak ya da çay olarak da tüketilmektedir. Endonezya dışında Çin başta olmak üzere daha birçok ülkede de üretimi bulunan tarçının diğerlerinden farkını nasıl anlarız? Endonezya’da üretilen tarçını diğerlerinden ayıran özellik nedir?

Endonezya tarçınını diğerlerinden ayırmak bir bakıma kolay aslında. Görüntüsü ve kokusu itibariyle diğerlerinden rahatlıkla ayırabilirsiniz. Sadece bu tarçının rengi ve kokusu diğerlerinden farklı olur. Çin’de üretilen tarçın kokusuz ve koyu renkte bir mantara benzemektedir. Dolayısıyla daha ucuzdur. Yukarıda sıraladığımız tarçının faydalarından yararlanabilmek için Endonezya tarçını kullanmanız daha doğru olacaktır. Aksi takdirde alacağınız etki süresi daha uzundur.

Son olarak belirtmekte fayda vardır ki, tarçının pek bir zararı olmasa da aşırı kullanımından kaçınmanız daha doğru olacaktır. Kullanma alanınız neresi olursa olsun, belirli bir miktarın üzerine geçmemenizi öneririz.