Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Vanilya Çubuğu Kabuklarını Nasıl Kullanabilirsiniz?

Vanilya Çubuğu Kabuklarını Nasıl Kullanabilirsiniz?

Mutfağımızda kullandığımız ürünlerin birçok kıymetli parçası çöpe gidiyor. Çöpe giden ürünleri azaltarak hem doğaya hem de ev ekonomisine katkıda bulunabiliriz. Üstelik kimsenin sahip olmadığı lezzetlere sahip olmanın yolu da kimsenin gitmediği bu yollardan gitmekle mümkün olacaktır. Vanilya çubuklarınızın içini açıp tanelerini kullandıktan sonra geri kalan kabuklar genellikle çöpe gider. Şimdi sizlere o vanilya çubuğunun kabuklarını değerlendirebileceğiniz üç yöntem sunuyorum. Sizler de sahip olduğunuz başka yöntemler varsa bize iletin.

Vanilyalı şeker

Aromalı şekerler yaparak evde yaptığınız tatlılara inanılmaz bir lezzet katabilirsiniz. İster lavantalı şeker, ister vanilyalı şeker ya da başka bir karışım olsun tatlılarınıza boyut atlatacaksınız. Vanilya çubuklarınızı kurutup şeker dolu bir kavanoza koyabilirsiniz. Ya da yine çubuklar kuruduktan sonra şeker ile birlikte blender’dan geçirerek ikisinin birbirine iyice karışmasını sağlayabilirsiniz.

Ev yapımı vanilya özütü

Daha önce de bahsettiğimiz gibi bir şişe votkanın içine vanilya çubuklarınızı ekleyip bekleyerek vanilya özütü yapabilirsiniz. Fakat bu sefer kullanılmış vanilya çubuklarının kabuklarını kullanacağınız için tadı biraz seyrek olacaktır. Bu seyrekliğin önüne geçmek için bir iki tane fazladan kabuk ekleyin. Elbette alkol kullanmak istemiyorsanız da bitkisel gliserin ile üretilmiş alkolsüz Hayfene Vanilya Özütü’nü tercih edebilirsiniz.

Aromalı çay

Çayınızı demlerken, demliğin içine bir iki çubuk vanilya atın. Vanilyanın o tatlı kokusu ve çayın sıcaklığı sizi çok rahatlatacak. Dilerseniz aynı tekniği filtre kahve için de kullanabilirsiniz. Kahvenizi yaptıktan sonra fincanın ya da karafın içine bir iki çubuk atarak lezzetlerin karışmasını bekleyebilirsiniz.

Pastacılık Ürünleri kategorimize geri dönebilir ya da Muhteşem Tatlılar Yapmanızı Sağlayacak İpucları hakkında bilgi alabilirsiniz.