Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeşil Altın Kabak Çekirdeği Yağı

Yeşil Altın Kabak Çekirdeği Yağı

Kabak çekirdeği yağı nedir?

“Yeşil altın” ismiyle anılan kabak çekirdeği yağı ile henüz tanışmadıysanız, çok şey kaçırıyorsunuz. Kabak çekirdeği yağı, balkabağının göbeğindeki çekirdeklerin yağının çıkarılmasıyla elde edilir. Kabak çekirdeği yağını kavurma işlemi ile çıkaranlar vardır ancak bu yöntem yağın içindeki faydalı içeriğin bir kısmının yok olmasına neden olur. Bu nedenle Hayfene’de kabak çekirdeklerinin soğuk pres yöntemiyle sıkılmasıyla elde edilen ürünleri sizlere sunmaya önem gösteriyoruz.

Kabak çekirdeği yağının faydaları nelerdir?

Kabak çekirdeği yağı, esanisiyel yağ asitleri, vitamin A ve C, antiokisdanlar ve Omega 3 ve 6 açısından zengindir. Bu özellikleriyle vücuda pek çok fayda sağlar. Şimdi gelin kabak çekirdeği yağının faydaları nedir, gelin birlikte inceleyelim.

Kabak çekirdeği yağı mesane ve prostat problemlerinde destekleyici görev görür. Bu yağın prostat büyümesini engellediğine, bu problem nedeniyle sorun yaşayanların şikayetlerini azalttığına yönelik araştırmalar mevcuttur. Aynı şekilde çocuk doğurduktan sonra ve menopoz dönemi sonrasında mesane problemleri yaşayan kadınlarda, ilgili kasların güçlenmesini sağlayarak, sıkıntı duyulan anların sayısında azalma gerçekleştirir.

Kabak çekirdeği yağının saça olumlu etkisi pek çok kişi tarafından bilinir. Erkeklerde kellik ve kadınlarda saç kaybı gibi sorunların çözümünde destekleyici rol oynar. İçeriğindeki doğal kimyasal maddeler, saç dökülmesine neden oluşturan mekanizmalarda değişime yol açar ve bu nedenle saç kaybı tedavilerinde sıklıkla kullanılan bir üründür.

Kabak çekirdeği yağının yüksek yap asitlerinden oluşan içeriği, sindirim sistemi üzerine olumlu etki gösterir. Sindirimin düzenli şekilde sürdürülmesine yardımcı olarak rahatsızlık verici semptomların önüne geçer. Mide ve bağırsak sistemini düzenlediği için, tüketilen gıdalardaki besinleri daha iyi şekilde emilmesine de yardımı dokunur.

Kabak çekirdeği yağının kalp hastalıkları riskini azalttığına dair görüşler mevcuttur. Bu becerisini LDL olarak bilinen kötü kolesterolü düşüren içeriğine borçludur. Yemeklerle birlikte tüketildiğinde bu etkiyi gösterir.

Kemik sağlığı üzerinde olumlu etkisi vardır. İçeriğindeki A ve K vitaminleri, güçlü kemik yapısı oluşumuna destek olur. Sağlam kemiklerde kırılma ve çatlamalar daha nadiren görülür. Aynı şekilde kadınların menopoz sonrasında yaşadığı kemik erimesi problemi ile başa çıkmada da yardımcıdır.

Kabak çekirdeği yağı sağlıklı yağ asitleri ve antioksidanlar bakımından mükemmel bir kaynaktır ve bu nedenlerle tüketiminin karaciğere faydası bulunur.

Bu yağın cilt sağlığına etkisi de bilinmektedir. Cilt dokularını nemlendirerek, esneklik sağlarç Yaşlanmanın etkilerini geciktirmeye yardımcı olur. Güneş lekelerinin giderilmesini sağlar.

Gözleri UV ışınları ve mavi ışığın yarattığı negatif etkilere karşı korur.

Esansiyel yağlar içerisinde olan kabak çekirdeği yağı, beynin doğru ve sağlıklı işlemesi bakımından büyük önem taşır.

Kabak çekirdeği yağı nasıl kullanılır?

Hayfene Kabak Çekirdeği Yağını doğal oluşu ve üst deriye (epidermal) faydaları sebebiyle hem yemek hem kozmetik tariflerinizde kullanabilirsiniz.

Bu yağın şifalı özelliklerinden faydalanmak istiyorsanız, her sabah 1 tatlı kaşığı kabak çekirdeği yağı tüketerek güne başlayabilirsiniz. Bu işlemi daha rahat gerçekleştirmek için, bir çay bardağı kadar ılık suyun içine yağınızı karıştırıp, bu karışımı içebilirsiniz.

Bunun yanı sıra, çeşitli tariflerde kullanarak, bu nefis yağın hakkını tam anlamıyla vermeyi de seçebilirsiniz. Çekirdekleri çitlemeye alışkın olanlar için yepyeni bir alışkanlığı yaratacak olan bu lezzetli yağın bir damlası bile yemeklere hemen dikkat çeken bir lezzet zenginliği katar. Kabak çekirdeği yağının hoş ve zengin bir aroması vardır. Her çeşit salatayla çok iyi gider. Yeşil salatalara çörekotu, kinoa, buğday, mercimek gibi eklemeler yapıyorsanız, onların da lezzetini bütünleştirerek, güzel bir uyum yaratır. Servis etmeden önce tatlıların üzerine gezdirilebilir.

Haricen kullanımlarda ise, kabak çekirdeği yağını masaj yağ olarak kullanabilirsiniz. Bu yağ, cildin yumuşacık olmasını sağlar, ciltten toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Ayrıca mısır unu ile karıştırarak macun haline getirebilir, bunu oval hareketlerle masaj yaparak sıkıntı duyduğunuz bölgeye sürebilirsiniz.

Kabak çekirdeği yağının hassas doğasını korumak için, yağı soğuk, kuru ve ışıktan uzakta saklamalısınız.

Bunlarla birlikte, kabak çekirdeği yağı kan basıncını düşürür, bu da tansiyonda düşmeye neden olur. Hamile ve emziren hanımların da bu yağı kullanması ancak doktora danışma koşuluna bağlıdır. Herhangi bir sağlık sorununuz bulunuyorsa, düzenli ilaç kullanıyorsanız, bu yağı kullanmadan önce yine doktorunuza danışmalısınız.

Sağlıklı Yaşam Kategorimize geri dönebilir ya da Üzüm Çekirdeği Yağı ile tanışabilirsiniz!