Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Zahter çayı zayıflatır mı?

Zahter çayı zayıflatır mı?

Zahter çayı zayıflatır mı dediğimizde, dağ kekiği olarak da bilinen bitkiden bahsediyoruz. Kahvaltılık olarak tüketilen baharat karışımına da zahter ismini verdiğimiz için, öncelikle bu konuyu netleştirmek gerekir. Bitki olan zahter, dağ kekiğinin kurutulmasıyla elde edilir. Akdeniz ve Ege kıyıları ve kıyıya yakın dağlarda yetişen bu bitki muhteşem kokusuyla insanı adeta büyüler. Et yemeklerinin, kahvaltıların, çoban salataların vazgeçilmezi olan zahter çok eski dönemlerden bu yana kullanılmaktadır. Bunun bir özelliği nefis kokusu ve tadı, bir diğeri ise bedenimize faydalarıdır. Örneğin Mısırlılar, zahter zayıflatır mı diye düşünmüş müdür bilemeyiz ama bu bitkiyi şifalı özellikleri sebebiyle kullandıklarını biliyoruz. Peki nedir o faydaları?

Zahter çayının faydaları nelerdir?

Zahter, yemeklerde ve çay olarak tüketilebiliyor dedik. Her iki şekilde de tüketildiğinde, zahter öncelikle hazım problemlerinin önüne geçer. Yaraların iyileştirilmesinde rol oynar. Gaz problemlerini giderir. Midenin ağrılarını hafifletir. Hoş kokusuyla insanda memnuniyet hissi uyandırır. Vücuda direnç kazandırır. Uykuyu düzenler. Saç bakımında da yeri vardır.

Zahter çayı bu özellikleri sayesinde güzellik ve sağlık arayanların bugün de gündemindedir. Özellikle çay şeklinde tüketimi diyet yapanlar arasında yaygındır. Zahter çayı zayıflatır mı sorusunun cevabını zayıflamaya destek olur şeklinde verebiliriz. Sindirimi ve uykuyu düzene sokarak, vücudumuzun diyet esnasında ihtiyaç duyduğu desteği ona sağlayarak, zayıflamaya yardımcı olur.

Zahter çayı nasıl yapılır?

Zahter çayını hazırlamak için ihtiyacınız olan temel malzemeler zahter ve sudur. Zahter kolayca temin edilebilen bir bitkidir. Dilerseniz Hayfene.com sayfamızdan da hızlı ve güvenilir şekilde sipariş edebilirsiniz. Bitkiyi suyun içinde çok uzun süre kaynatmamak gerekir. Su kaynadıktan sonra altını kapatıp içine bitkiyi atmak en doğrusu olacaktır. Suyun rengi 4-5 dakika içinde yeşile doğru döndüğünde zahter çayınız hazırdır.

Zahter çayı zayıflatır mı sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Bununla birlikte, unutulmamalı ki, bu gibi destek besinler her vücutta farklı etkiler yapabilir. Bunun için zahter çayı zayıflatır mı sorusunu sormadan önce, doktorunuza danışmanızı öneririz. Özellikle hamileyseniz, emziriyorsanız, düzenli ilaç kullanıyorsanız, bu gibi bitki çaylarını dikkatli kullanmanız gerekmektedir.