kurumeyveler.jpg (124 KB)

Sırala
Toplam 6 ürün görüntüleniyor.
Toplam 6 ürün görüntüleniyor.

Kuru Meyve

 

Kuru meyve, doğal meyvenin sıvı oranının azaltılmasıyla elde edilen leziz bir üründür. Eski çağlardan beri gıdaları doğal yollarla dönüştürerek daha uzun ömürlü olması sağlanmış. Bu doğal tekniklerin içinde en popüleri ise kurutmadır. Etler, sebzeler ve meyveler kurutularak hem besin değerleri hem de fiziksel varlıkları korunuyor.

 

Meyvenin kendi mevsiminde toplanması, yıkanması ve ayıklanmasından sonra doğal halleriyle kurumaya bırakılır. Bu kurutma işlemini güneşle, özel kurutucularla veya dehidratörler kullanılarak gerçekleştirilebilir.

 

Kuru meyveler dünyada ve mutfağımızda oldukça kullanımı yaygındır. Direk atıştırmak ya da tuzlu tatlı tariflerde kullanmak mümkün. Özellikle saray mutfağında yapımına çok sık rastladığımız meyveli et yemeklerinde, hoşaf yapımında, meyve suyu yapımında, hamur işlerinde ve cips olarak kıtır halde tüketimi tercih ediliyor. Her meyvenin kurutularak tüketilmesi mümkün. Bu sebeple çok fazla çeşit kategorimizde sizi bekliyor.

 

Meyve Kurusu Ne Demek?

 

Meyve kurusu, meyvenin kurutulmuş halidir. Kuru meyvenin yaş meyveye göre sıvı oranı düşüktür. Aroması daha kuvvetlidir ve besin değeri yaş olanla hemen hemen aynıdır.

 

Kuru Meyve Çeşitleri Nelerdir?

 

Kuru meyve çeşitleri arasında en yaygın olarak üzüm, kayısı, hurma, portakal, çilek, limon, elma, ananas, mango, turna, muz ve yaban mersini bulunuyor.

 

Kuru Meyvelerin Faydaları

 

Direk tüketilebilen ve tariflerde malzeme olarak kullanılan kuru meyveye “kak” ya da “gak” da deniliyor. Taze meyvelerin bünyesinde yüksek oranda sıvı bulunuyor. Farklı kurutma yöntemleri kullanarak meyvenin içindeki sıvının neredeyse tamamı çekiliyor. Böylelikle daha aromatik, aynı besin değerine sahip, taşınması ve saklanması kolay bir ürün elde ediliyor. Kurutulmuş meyveler günümüzde özellikle günlük temposu yüksek kişiler tarafından tercih ediliyor. Çantalarına koyarak enerjiye ihtiyaç duydukları an ürünü tüketebiliyorlar.

 

Kuru Meyveler Nasıl Tüketilmeli?

 

 Birçok meyve kurusu seçeneği var. Sadece bir tanesini sürekli tüketmek yerine çeşit çeşit yani karışık meyve kurusu tüketebilirsiniz. Biraz incir biraz erik belki de biraz portakal kurusu… Ya da bir süre kayısı kurusu yediyseniz diğer gün başka bir kuru meyveyi tercih edebilirsiniz.

 

Kurutulmuş Meyve Nerelerde Kullanılır?

 

Ham meyveden aroması daha yoğun olan bu üründen reçel yapabilirsiniz. Ya da tatlılarınızın üstünde kullanmak için meyve sosları hazırlayabilirsiniz. İçmek için komposto halini hazırlayabilirsiniz. Sabah kahvaltısında yulafla karıştırarak enfes bir öğün hazırlamanız mümkün. Ya da peynir tabaklarını renklendirmek için incir, kuru üzüm ve hurma kurusu kullanabilirsiniz. Çay saatleriniz için üzüm, limon, portakal, hurma, elma ya da yaban mersini kurularından birini kek hamuruna ekleyebilirsiniz. Kurabiyelerinizin üstüne pişmeden küçük küçük doğradığınız meyve kurularını yerleştirerek pişirebilirsiniz.

 

Portakal kurusu, muz ya da benzer sevdiğiniz meyve kurularını erimiş çikolataya batırarak kahve yani ikramlıklar hazırlayabilirsiniz. Ya da direk kaselere koyarak olduğu gibi de tüketebilirsiniz.

 

Kilo kaybetmeye yönelik diyet programları uygularken beslenme uzmanınız belirlediği miktarlarda kuru meyve tüketebilirsiniz. Böylelikle tatlı krizlerine girmediğiniz keyifli ara öğünler sizi mutlu edebilir.

 

Yoğun antrenman dönemlerinizde enerjiye ihtiyaç duyduğunuz anlarda spor öncesi ya da sonrası kuru meyve tüketebilirsiniz.

 

Kahve öğütücüsünde kahve çekirdeği ile birlikte sevdiğiniz bir meyve kurusunu harmanlayarak farklı filtre kahveler demleyebilirsiniz.

 

Kuru Meyve Ne Kadar Yenmeli?

 

Kuru meyve mevsimi dışında da meyveyi besin değeri korunarak tüketmenin bir yöntemidir. Kuru meyvelerden su uzaklaştırıldığı için besin içeriği tazesine göre daha yoğun olur. Bu sebeple önerilen miktarlarda ürünü tüketmek gerekebilir. Bir porsiyon kuru meyve; 2 incir ve 3 kuru erik olarak düşünebiliriz. Ya da daha küçük meyve kuruları için bir yemek kaşığı gibi düşünülebilir. Doktorunuz aksini söylemediği taktirde enerjiye ihtiyaç duyduğunuz zamanlarda bir porsiyon üründen tüketebilirsiniz.

 

Kuru Meyve Ne Kadar Dayanır?

 

Kuru meyvenizi satın aldıktan sonra muhafaza etmesi sulu meyveye göre daha kolay ve pratiktir. Kendi kilitli poşetinde ya da ağzı kapaklı cam bir kavanozda ürünü saklayabilirsiniz. Ürünün nem almadan ve ıslanmadan saklanması tavsiye edilir. Böylelikle paketin üstünde yazan son kullanma tarihine dek güvenle tüketebilirsiniz.

 

Tüm Kuru Meyve Çeşitleri Hayfene ile Kapınızda!

 

Yaz ya da kış aylarında elimizin altında olmasını sevdiğimiz kuru meyvelere Hayfene ile kolayca sahip olabilirsiniz. İstediğiniz ürün çeşidini sepete ekleyin ve kolayca satın alın. Tariflerinizi lezzetlendirdiği gibi süslemede de kuru meyve kullanımı oldukça yaygındır.

 

Cam kavanozların her birine farklı bir meyve kurusu koyarak dekor olarak da mutfaklarınızda konumlandırabilirsiniz. Özellikle çocuklarınızla ve tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıkla tüketebileceğiniz kuru meyveleri hemen satın alın.

 

 

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.