Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
Yeni Üyelere Özel %10 İndirim: HOSGELDİN10
500 TL üzeri ücretsiz kargo
slider
slider

Hayfene Bitkisel Çaylar

Tüketimi oldukça yüksek olan siyah çaya alternatif olarak bitkisel çay çeşitleri de tüketiliyor. Bitkinin çiçeklerinden, yapraklarından ya da saplarından sıcak su yardımıyla bitkisel çay elde ediliyor. Her bitkinin insan bedenine sağladığı fayda farklı. Bitkileri tek başına ya da farklı bitki, baharat ya da meyvelerle birleştirerek harman şeklinde tüketebilirsiniz. Ürünün sıcak tüketilmesi en yaygın hali olmasına rağmen yaz aylarında bol buzlu soğuk hali de oldukça tercih ediliyor.

Bitki Çayı Çeşitleri Nelerdir?

En popüler bitkisel çay çeşitleri arasında yeşil çay, hibiskus, papatya, beyaz çay, lavanta, ada çayı, tomurcuk gül çayı ve daha fazlası bulunuyor. Tüm bu bitkisel çay çeşitlerine Hayfene’den tek tıkla sahip olabilirsiniz.

Bitki Çayı ve Faydaları

Bitkisel çaylar çeşitli faydalı otlardan, baharatlardan ve meyve kurularından oluşabiliyor. Tek başına ya da farklı bitkisel çaylarla karıştırılarak aroması zenginleştirilebilir. Ürünün her çeşidinin faydası farklı.


Bitki çayları arasında en bilineni sindirime yardımcı olan nane. Nane çayı özellikle limonla birlikte tüketimi yaygındır. Yine sindirime iyi gelen ve mideyi rahatlatan birçok bitki çayı çeşidi mevcut.


Metabolizmayı hızlandırdığı bilinen yeşil çay ise özellikle sağlıklı beslenen ya da kilo kaybettiren menüler uygulayan kişiler tarafından çok tercih edilir. Kafein içerdiği için uykudan önce tüketimi tavsiye edilmez.


Papatya çayının glisin seviyesi yüksektir ve bu sebeple “sakinleştirici çay” olarak da bilinir. Gergin ya da stresli olduğunuz zamanlarda bir kupa papatya çayı içebilirsiniz. Uykudan bir süre önce yine bir kupa papatya çayı tüketebilirsiniz.


Gül çayı birçok faydasından ziyade hoş kokusu ve eşsiz görüntüsüyle çay sofralarını süsleyen bir üründür. Sıcak su içinde bekletilerek faydasını suya bırakması beklenir. Yaz aylarında çay demlendikten sonra soğutulup, gül şurubu ile tatlandırıp bol buzla tüketebilirsiniz.


Hibiskus doğada bulunan saf bir C vitamini deposudur. Buruk tadı seven herkesin favorisidir. Sıcak suya bir tutam atılarak bir süre suya özünü bırakması beklenir. Suyun rengi çok hoş bir mor renk alır. Bu özelliğinden dolayı çeşitli tariflerde doğal renklendirici olarak da kullanılır. Hibiskus çayı meyve özleriyle zenginleştirilerek yazın bol buzla soğuk bir şekilde içilebilir.


Ada çayı birçok faydasıyla insan hayatında önemli bir yere sahip. Özellikle kış aylarında tüketimi yaygındır. Kış aylarında soğuk havanın etkisiyle oluşan öksürüğe iyi geldiği bilinir.


Elma çayı, elma meyvesinin kurutularak paketlenmesiyle satışa sunulur. Sıcak suda bekleterek ya da kısa bir süre demlikte kaynatarak çayı hazırlamak mümkün. Faydasını suya geçiren bu özel çay çeşidi oldukça hoş bir kokuya sahip. 


Rahatlamanızı sağlayan bu çayla bir yandan da bağışıklığınızı destekleyebilirsiniz.

Kategoride yer alan tüm bitkisel çay çeşitleri için Hayfene'yi ziyaret edebilirsiniz.


Bitki Çayı Nasıl Demlenir?

Bitki çayı hazırlarken püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Her birinin hazırlanma şekli ve süresi farklıdır. Bitkiyi sıcak suda bekleterek özünün çıkarılması sağlanır. Ya da demlikte bir süre suyla birlikte kaynatılabilir.


Öncelikle tüketmek istediğiniz bitki çayını seçin ve daha sonra sıcak su hazırlayın. Bir tutam ya da gerekli miktarda bitki çayını suya bırakın. Bekleme süresi bitki çayına göre değiştiği için bu bilgiyi edinip ne kısa ne uzun bitkinizi suda bekletmeyin. Bu bekleme süresi boyunca bitki çayınızın ağzını kapalı tutun. Sıcak ya da soğuk çayınızı tüketebilirsiniz.


Bitki çayınızı demledikten sonra soğuması için kapağını açarak ve içinden bitkiyi çıkartarak bekletin. Daha sonra meyve özü, bal ya da pekmez gibi doğal şekerlerle tatlandırarak bol buzla tüketin.


Bitki Çayları Ne Zaman İçilmeli?

Bitki çayları günün her saatinde içilebilir. Özel durum ve zamanlara yönelik kullanılan çayların önerilen vakitlerde tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Bitki çayı fiyatları ürünün çeşidine ve gramajına göre değişiklik gösterebilir. Ürünü satın aldıktan sonra saklama kavanozuna boşaltabilir ve direk ışık almayan kuru bir yerde uzun süre tutabilirsiniz. İstediğiniz bitki çeşidine bu kategoriden ulaşmanız mümkün. Ürünü seçerek sepete ekleyin ve kolayca satın alın.

Bitkisel Çaylar Hakkında Sık Sorulan Sorular

1- Bitkisel çaylar nelerdir?

Bitkisel çaylar, bitkisel malzemelerin kaynatılarak veya demlenerek elde edilen içeceklerdir. Sağlık yararları ve lezzetleri nedeniyle popülerdir. İşte bazı yaygın bitkisel çay çeşitleri:
• Nane Çayı
• Ihlamur Çayı
• Adaçayı
• Papatya Çayı
• Zencefil Çayı
• Rezene Çayı
• Kuşburnu Çayı
• Ekinezya Çayı
• Yeşil Çay
• Hibisküs Çayı
Her bitkinin farklı sağlık yararları ve tat profili vardır. Bitkisel çayları tüketirken ölçülü olmak ve özellikle tıbbi durumlarınız varsa sağlık uzmanınıza danışmak önemlidir.


2- En faydalı bitkisel çay nedir?

Yeşil çay genellikle en faydalı bitkisel çay olarak kabul edilir. Yaprakları minimal işlemden geçirilir, bu da antioksidan içeriğini korur. Yeşil çayın içerdiği epigalokateşin gallat (EGCG) antioksidanı, hücre hasarını azaltabilir, yaşlanmayı yavaşlatabilir. Metabolizma hızını artırarak kilo kaybını destekler. Kalp sağlığını geliştirir, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. İçeriğindeki L-teanin sayesinde zihinsel uyanıklığı artırırken sakinliği koruyabilir.