Damla Sakızı 10 gr
- Ürün Özellikleri
- Yorumlar (0)
- Tavsiye Et
- Resimler
-
Hayfene Damla Sakızı
Diğer İsimleri
Mastika, Mıstıka, Mıstika, Mastik Sakızı, Doğal Sakız, Sakızağacı, Sakız Ağacı
Menşei
Yunanistan
İngilizce Adı
Gum Mastic, Mastic Gum, Mastica, Mastika, Mastiha
Botanik Adı
Pistacia lentiscus
Damla Sakızı
Nedir?
Sakız ağaçları tarafından salgılanan bir tür reçinenin kurutulup katılaşmasıyla elden edilen damla sakızı birçok faydayı bünyesinde barındıran, aromatik ve lezzetli bir üründür. Doğrudan çiğnenebilen ve çeşitli tatlılarda da eritilerek kullanılan damla sakızının yalnızca aroma olarak da birçok yiyeceğe ve kozmetik ürününe eklendiği görülür.
Nerelerde Kullanılır?
İçerdiği özel aroma sayesinde kozmetik, parfümeri ve yiyecek sektörü gibi pek çok alanda kullanılır. Şekerleme ve sakız içeriğinde de yer verilir. Sütlü tatlılarda, dondurmalarda, kek ve kurabiyelerde damla sakızı sık sık faydalanılan doğal bir üründür.
Damla Sakızı Nasıl Kullanılır?
Aynı zamanda, muhallebi, kek, kurabiye gibi birçok tatlıya, içerdiği aroma iyice çıkabilsin diye, için havanda döverek ekleyebilirsiniz. Ev yapımı dondurmalarınızda kullandığınız takdirde ferahlatıcı bir aroma katacaktır. Dilerseniz havanda dövdüğünüz damla sakızını smoothie, frozen gibi soğuk içeceklerinize ilave edebilirsiniz.
Favori Tariflerimiz
● Damla Sakızlı Muhallebi,
● Damla Sakızlı Kurabiye,
● Damla Sakızlı Ahtapot.
Baharatlı Domates Reçeli Tarifi
Bu tarif için malzemeler şunlardır:
● 500 gram cherry domates,
● 500 gram toz şeker,
● 1,5 su bardağı su
● 2 adet orta boy limon,
● 1 adet damla sakızı (0,5 gram)
● 1 adet çubuk tarçın,
● 5 adet karanfil,
● 100 gram tuzsuz badem.
Baharatlı Domates Reçeli tarifi şu şekildedir:
Öncelikle, derin bir tencereye suyu ve şekeri aktarın. Ardından, damla sakızı ekleyip şekerle beraber erimesi için bir çırpıcı yardımıyla çırpın. Karanfil ve çubuk tarçını da karışıma ekleyip orta ateşte, koyu bir kıvam kıvam alana kadar kaynatın.
Bu sırada sıcak suda beklemekte olan bademlerin kabuklarını soyun, domatesleri de yıkayıp birlikte karışıma ekleyin. Reçelinizi yaklaşık 30 dakika boyunca domatesler patlayıp yumuşayana kadar kısık ateşte kaynatın.
Bu aşamada reçelinizi çok sık karıştırmamaya dikkat edin. Ayrıca, renginin olabildiğince berrak olması için reçeliniz köpürdükçe köpüğünü yüzeyden almanız gerekmektedir.
Limonların kabuğunun yalnızca sarı kısımlarını rendeledikten sonra, ikiye bölüp sularını sıkın. Kıvam almaya başlayan reçelinize limon kabuklarını ve suyunu ekledikten sonra 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
Reçeliniz soğuduğunda kavanozlara boşaltıp ağzını sıkıca kapatarak saklayabilirsiniz. Reçelinizi güneş görmeyen bir yerde, oda sıcaklığında saklamanız önerilir.